Dyrud, som besøkte Hole Art Center sist i 2015, fikk en god mottakelse blant kunstinteresserte og kunstkjøpere.

Denne gangen viser kunstneren fram 25 nye malerier.

– Dette er en utstilling med fokus på maleriet, og vi kan igjen konstantere at maleriet fortsatt beveger oss, sier gallerist Elenor Martinsen ved Hole Art Center.

Bjørnulf Dyrud bor og arbeider i dag på Ottestad like ved Hamar. Han har fem års utdannelse innenfor scenekunst og billeduttrykk. Etter fire år som scenekunstner og musiker i Sveits, valgte han å satse på profesjonell billedkunst i 1997. Dyrud har hatt mange separatutstillinger i både kunstforeninger og anerkjente gallerier, og er kjøpt opp av en rekke store institusjoner, banker og private samlinger.

Selv sier Dyrud at landskap og naturen er hans viktigste inspirasjonskilde. Han søker å gi betrakteren en dypere forståelse av estetikken og det mektige i naturen.

– Gjennom Dyruds malerier blir jeg som betrakter mer bevisst på landskapet og lyset i naturen. Han maler med røffe og tilsynelatende enkle strøk og balanserer elegant frem det lyriske og vare som i musikk eller i poesi. I hvert av Dyruds maleri åpner det seg et nytt og spennende landskap, sier galleristen.

Førstkommende lørdag ettermiddag åpnes altså utstillingen med en vernissage. Utstillingen med Bjørnulf Dyrud kan du se hver helg fram til 23. april.

Les også: Avslutter vinterutstilling i helgen