Kitsch, fantasi og klassisk hos Galleri Elenor Martinsen og Galleri Klevjer i sommer

Poesi: - Pia Brix- Thomsen har det åpne og poetiske landskap som tema. Hennes malerier har Mark Rothkos sterke farger blandet med Turners mystiske aura, sier gallerist Elenor Martinsen.

Poesi: - Pia Brix- Thomsen har det åpne og poetiske landskap som tema. Hennes malerier har Mark Rothkos sterke farger blandet med Turners mystiske aura, sier gallerist Elenor Martinsen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag åpner tradisjonen tro sommerens kunstsesong på Helgelandsmoen. De to galleristene frister med melankolske stemninger, fargesterke uttrykk og figurativ kitsch. For å nevne noe.

DEL

Hos Galleri Elenor Martinsen (Hole Art Center) blir det malerier av Pia Brix-Thomsen og grafikk og litografier av Tom Erik Andersen som åpner sesongen, før ringerikingene atter får et gjensyn med Guillermo Silvas lekne uttrykk i august.

I september kan publikum også oppleve Ingrid Tronstads kunst i utstillingen «Magic into the Mundane». Tronstads kraftige penselstreker og sterke koloristiske uttrykk viser en intuitiv evne til å fange og gjøre om en stemning til billedlig språk, kan vi lese i en pressemelding.

Gleder seg: – Jeg ser fram til et godt samarbeid med Galleri Klevjer igjen, og ønsker alle besøkende velkommen til et spennende hus med varierte utstillinger, sier gallerist og kunstner Elenor Martinsen.

Gleder seg: – Jeg ser fram til et godt samarbeid med Galleri Klevjer igjen, og ønsker alle besøkende velkommen til et spennende hus med varierte utstillinger, sier gallerist og kunstner Elenor Martinsen. Foto:

Humor og alvor

Brix-Thomsen vandrer derimot i åpent og poetisk landskap, og har klare referanser til Mark Rothkos sterke farger og Turners mystiske aura. Mens Andersen gjerne kombinerer humor, alvor og varm melankoli, og iscenesetter glemte fantasier og drømmer i sine bilder.

– Jeg ser fram til et godt samarbeid med Galleri Klevjer igjen, og ønsker alle besøkende velkommen til et spennende hus med varierte utstillinger og et spennende program fra juni til slutten av september, sier gallerist og kunstner Elenor Martinsen.

På Galleri Klevjer blir det mer klassiske uttrykk, når det fristes med store navn som Edvard Munch, Christian Skredsvig, Theodor Kittelsen, Peter Ildsted, Nils bergslien, Jean Heiberg og Anders Zorn.

Galleri Klevjer: Thomas Klevjer ser fram til å endelig få en Odd Nerdrum-utstilling i lokalene på Helgelandsmoen.

Galleri Klevjer: Thomas Klevjer ser fram til å endelig få en Odd Nerdrum-utstilling i lokalene på Helgelandsmoen. Foto:

Ukjente Nerdrum-motiv

Trekkplasteret denne sommeren er nok allikevel mye omtalte Odd Nerdrum, som Klevjer selv har vært elev hos.

– Flere av Nerdrums motiver har aldri tidligere vært vist. I galleriet vil det være Nerdrums sønn, Øde, som representerer kunstneren, sier kunstner og gallerist Thomas Klevjer. Også hans egne arbeider vil være utstilt i samme periode.

Café 1920 vil også være åpen i gallerienes åpningstider.

Lørdag 9. juni er det klart for sesongåpning, og kunstsesongen på helgelandsmoen varer fram til 23. september.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken