Gå til sidens hovedinnhold

Det er et rom for alt i Fengselet

Artikkelen er over 3 år gammel

Tre lokale malere har latt seg inspirere til å kreere spennende bilder. Nå vises de fram i Fengselet.

Malerne er Gro Stensrud, Anne Strand og Ingeborg Josephsen. Utstillingen viser hovedsakelig abstrakte malerier i et stort fargespekter, hvor det er opp til publikum å gjøre sin egen tolkning av innholdet, mens noen av de abstrakte motivene strekker seg mot et mer forklarende uttrykk. Mye av inspirasjonen er hentet fra Bjørnulf Dyrud sine kurs, som alle tre utstillerne har deltatt på ved flere anledninger.

Utstillingen vil også inneholde aktmalerier, figurative malerier, tegninger og pastell, som blant annet er inspirert av kurs med lokale kunstnere som Børge Brekke og Hans N. Dahl.

 

Malerne

Ingeborg Josephson ble tidlig i livet interessert i kunst og har deltatt på utallige kurs av kortere og lengre varighet med kjente kunstnere som lærere innen tegning, maling og akvarell, med portrett, akt, figurativ og abstrakte motiv.
 
Gro Stensrud har gått på tegning, form og farge med Asle Raaen som lærer og deltatt på flere kurs i croquie, tegning, akvarell, maling og grafikk/koldnål med kjente kunstnere. Jobber nå mest med abstrakt maling og pastell.
 
Anne Strand har prøvd forskjellig kreative retninger inntil hun deltok på kurs i intuitiv maling og har siden jobbet med abstrakte motiv og noe figurativ pastell. Har også vært innom diverse tegne-, akvarell- og malekurs med lokale kjente kunstnere.Alle er medlemmer av Ringerikes malerklubb og har deltatt på flere utstillinger i regi av malerklubben, i tillegg til enkelte andre utstillinger.

Kommentarer til denne saken