Gå til sidens hovedinnhold

Blir det ny forfattersuksess for Fengselet?

Artikkelen er over 3 år gammel

I fjor opplevde Kulturstiftelsen Fengselet braksuksess da de inviterte til forfattermøte. Nå håper de suksessen kan gjentas.

Denne gang har de invitert forfatterne Jørn Lier Horst, Cecilie Enger og Trude Teige. Ikke bare til et møte med publikum, men også til et møte forfattere imellom, slik det var da Vigdis Hjort og Trond Henriksen møttes i fjor.

Nå blir det nytt bokbad 14. november.

Årets tre forfattergjester har alle fått strålende kritikker for sine bøker.

Cecilie Enger

Cecilie Enger debuterte i 1994 med romanen «Nødvendigheten» og har siden utgitt en rekke kritikerroste romaner. Gjennombruddet kom med romanen «Mors gaver» i 2013, en bok hun fikk Bokhandlerprisen for og som også gjorde at hun ble nominert til Kritikerprisen.

Cecilie Enger arbeider også som featurejournalist i Magasinet i Dagens Næringsliv og bor i Asker.

Trude Teige

Trude Teige er kjent som nyhetsanker og programleder i TV 2.

I 2002 debuterte hun med den historiske romanen «Havet syng». Oppfølgeren «Lene seg mot vinden» kom to år senere.

Hun har også skrevet krimromaner om TV-journalisten Kajsa Coren.

Boken «Jenta som sluttet å snakke» var nominert til Bokhandlerprisen og er solgt til Tyskland og Russland. Hun ble også nominert til Bokhandlerprisen for boka «Mormor danset i regnet» som kom i 2015.

Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst er politimannen fra Bamble som ble krimforfatter.

Han har gitt ut en lang rekke bøker om politimannen William Wisting. Handlingen i bøkene er hentet rett ut av en politimanns hverdag, både når det gjelder rutinene og dramatikken. Lier Horst er fra Bamble.

Horst mottok Bokhandlerprisen for «Vinterstengt» i 2011, fikk Vestfold fylkes Litteraturpris i 2012 og har også fått Rivertonprisen og prisen for beste skandinaviske krim, Glassnøkkelen.

 

Kommentarer til denne saken