Gå til sidens hovedinnhold

Kulturkraft til fullsatt sal

Artikkelen er over 11 år gammel

Ikke ett eneste sete i Byscenen var ledig da distriktets kulturkrefter mobiliserte til krafttak for Ringerike kultursenter søndag ettermiddag. SE BILDENE: SE VIDEOSMAKEBITER:

Og salen fikk et kulturtrøkk som ga bakoversveis. I form av artister og utøvere som viste hva som finnes av kulturkrefter med ringeriksregional bakgrunn. Det er ikke rent lite. Og det har en kvalitet som er på høyde med det meste og beste.

Stiller opp gratis

Artistene har stått i kø for å få være med på årets krafttak som har blitt en fireårig god og inntektsbringende tradisjon. Her tar ingen betalt. Verken de som står på scenen, bak i kulissene, jobber med lyd og lys eller assisterer på andre måter.

Og de som sørger for suksessen er også publikum. Søndag ettermiddag fylte de alle de 530 setene i Byscenen.

En strålende fornøyd kultursenterleder Tage Hybertsen kunne dessuten røpe at på de fire dagene dette kulturhappeningen har vart, har over 1500 vært innom kultursenterets dører.

Allsidig kulturliv

Til et krafttak som så absolutt har funnet sin form og fordeling så hele det brede, allsidige og topptunge kulturlivet får vise seg fram. Fra kor, korps, kulturskoler, bildekunstnere og kulturkirkekrefter og med en avslutningskonsert som er stor underholdning.

Så også søndag. Og kanskje den beste i kraft-takshistorien så langt. For det er fantastisk å se hvordan lokale artister utvikler seg.

Som Monica Sik Holm og Bjørnar Reime Erlandsen. Ikke bare innom fra LIPA i Liverpool og Bårdar i Oslo for å gi til beste musikalsk skjønnsang, men også for å lose publikum gjennom en rikholdig musikalsk aften. Og som Marte Helleseter og Morten Grøtnes og alle de andre som er opptatt på mange andre og større scener enn i Hønefoss.

Spennende

Konserten bød på flotte solistinnslag, spennende samsang og samspill og nye konstellasjoner. Her ble vi nemlig presentert for de aller nyeste gitarkameratene i "Free falling" (Olav Risan, Alf Bretteville-Jensen, Truls Hval, Håkon Lien, Knerten Kamfjord og Knut Hem) og en spennende duett mellom Marte Helleseter og Pieter Kentrop. Omgitt av lokale artister som snart legger siste hånd på et CD-verk som skal selges til inntekt for Krafttak for kultur.

Og som lydstudiogründer Tom Johannessen i Pettersens Kolonial uttrykte:

- Det kan bli en tradisjon, det også.

Fra HBK til ballett

Her var jazz. Her var musicaler. Hit kom Four Pleasure med tungebrekkende jazzverbalisme som til og med var ispedd egenreklame for å friste til flere konserter. Her var selvsagt HBK-sangen, vakker ballettdans og fengende hip-hop, glitrende trekkspillorkester og mere til.

For et fantastisk kulturliv utøverne kan by regionen på. Og for et spennende hus å utøve kultur i.

Nå er det offisielt åpnet. Og det er bare å bruke det. Mye.