Kulturhelgen i Hønefoss

Flere lokale aktører står på lokale scener i helgen: Musikalen "One moment" (til venstre) spilles lørdag og søndag, mens ArtKompaniet (til høyre) og Ex-Art (øverst) har konsert med MiniKompaniet søndag. Alf Bretteville-Jensen (midten) spiller på Alfred fredag - samme dag som kulturskolen (nederst) skal ha konsert på Byscenen.

Flere lokale aktører står på lokale scener i helgen: Musikalen "One moment" (til venstre) spilles lørdag og søndag, mens ArtKompaniet (til høyre) og Ex-Art (øverst) har konsert med MiniKompaniet søndag. Alf Bretteville-Jensen (midten) spiller på Alfred fredag - samme dag som kulturskolen (nederst) skal ha konsert på Byscenen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det er kø av lokale utøvere på lokale scener denne helgen.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Både fredag, lørdag og søndag blir det fullt trøkk i Hønefoss.

Bretteville og co

Alf Bretteville-Jensen og hans musikere inntar Alfred fredag kveld med et meget spilleklart band.

Her dukker Olav Torgeir Kopsland på gitar og pedalsteel opp. Han har spilt med Kurt Nilsen og på «Når vi ses igjenlive», Tomas Pettersen, som har spilt med Vinny, Paperboys og Ulver) trommer, Tor Egil kreken (musiker for Marit Larsen og Susanne Sundfør er på plass og spiller bass.

– Vi kommer til å framføre låter fra begge Bretteville-planene, og kanskje også prøve ut ei ny låt, sier Alf Bretteville-Jensen.

Vårkonsert

Den store vårkonserten til Ringerike Kulturskole går av stabelen på Byscenen fredag. Det loves at dette blir høydepunktet for Ringerike Kulturskole dette året.

Her står nemlig samspill, kreativitet og spilleglede i fokus når de dyktige elevene entrer scenen med et spekter fra mange ulike musikksjangrer.

Her skal det spilles alt ifra jazz og rock til klassisk og viser. I tillegg vil kunstelevene lage en utstilling av sine produkter i foajeen.

Moderne musikal

På Bysalen Amfi i kultursenteret er Marte Helleseter, Tonje Bakken, Bjørnar Reime Erlandsen og Øyvind Boye Løvold klar med en moderne musikal om livets små øyeblikk.

Med musikk av Jason Robert Brown og pianofølge av Dan Linden. "One Moment" spilles både fredag og lørdag.

Art-kompaniet

Sentrumskirkens Art-kompani har sin vårkonsert på Byscenen søndag.

Her medvirker både MiniKompaniet, ArtKompaniet og Ex-Art i et variert program med ulike innslag av sang, musikk og dans og med Anders Langset som kapellmester.

I og med at overskuddet fra billettsalget går til Aid in Action, er det naturlig at det bys på mange eksotiske rytmer i konserten.

Korpsmarsj

Det er for øvrig ikke bare på lokale scener du kan få med deg kulturelle begivenheter i helgen. Lørdag blir det feiende, fengende hornmusikk i Hønefoss sentrum.

Ja, ikke bare der forresten. For Hønefoss Ungdomskorps tar turen til hadeland Glassverk for å underholde på glassverkets uteområde.

Mens Søndre Torg blir okkupert av to korps.

Varmer opp til nasjonaldagen

Først ute er Ringerike Janitsjar, som lover å piske opp den foreståede 17.mai-stemningen med feiende marsjer og swinglåter på programmet.

Naturligvis får vi høre både Gammel Jegermarsj og Norge i Rødt Hvitt og Blått.

For korpset har dette vært en fast tradisjon de siste 15 årene, og er et av høydepunktene på vårsesongen.

Også Ringerike Veterankorps ønsker våren velkommen med feiende marsjer og andre hyggelige stykker.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags