Gå til sidens hovedinnhold

Kreativt besatt av bestikk

Artikkelen er over 5 år gammel

– Her er det mye historie samlet i ett verk, sier kunstner Toril Bonsaksen om skulpturen «Besatt».

Kunstneren har engasjert elever og lærere, og saumfart alle loppemarked for å samle nok skjeer, kniver og gafler til å kunne fullføre verket. Fredag kom skulpturen på plass, som det første kunstverket på nye Hønefoss videregående skole.

Skulpturen er en klassisk formet lenestol sammensatt av bestikk. Den består av over 1700 bestikkdeler, veier rundt 100 kilo og har tatt 300 timer å sveise sammen.

– Mens jeg har holdt på med dette har jeg virkelig blitt oppmerksom på hvor mye forskjellig bestikk som finnes, sier Bonsaksen og ler.

Skulpturen har klare referanser til at den skal utsmykke en skole for yrkesfag. Den er solid konstruert, favner mye historie og tradisjon med alle sine elementer, og utfyller et estetisk volum i rommet den skal stå i, nemlig den nye kantina.

– Den er spesiell, sier elevene Thea Victoria T. Lund og Frida F. Aaserud. Begge går studiespesialisering med forming. begge er enige om at de må nok se på den flere ganger.

– Jeg synes den er kul, sier Frida bestemt.

Det er satt av 4 millioner kroner til kunst og utsmykning på Hønefoss vgs. Det neste som skal avdukes, er Esther Bjørneboes 11 x 3,6 meter lange maleri som skal opp langs veggen i den nye inngangen, i slutten av juni.

Kommentarer til denne saken