Gå til sidens hovedinnhold

Vårkonsert med veteraner og venner i dag

Artikkelen er over 5 år gammel

Søndag ettermiddag er det duket for korps og kor på Bysalen Amfi.

Korpset kan love en flott konsert med svært variert musikk. På årets Krafttak for kultur samarbeidet veterankorpset med koret Crescendo. Derfor er Crescendo – under ledelse av sin dirigent Renata Dulinska Krol – gjester på konserten.

Variert

De vil ha en egen avdeling hvor de vil synge negro spirituals, ABBA og Secret Garden. Og det vil være fellesnumre for kor og korps. Her vil det også være mulig for publikum til å synge med.

 I løpet av konserten dukker også korpsets dixielandorkester, Rønnerdals jazzband opp.

Veteraner

Ringerike Veterankorps har som navnet sier, medlemmer med en del år i korpsbransjen bak seg – men ikke bare det. Yngre musikere er også med. Korpset er opprinnelig et tilbud til musikere som gjerne spiller janitsjar og som ønsker å trappe litt ned.

Men flere av musikerne kan nok ikke få nok av korpsmusikk, for de spiller i flere av distriktets korps.

Ringerike Veterankorps har to dirigenter, Tom Eikenes og Erik Haraldseth – begge kjente størrelser gjennom mange år i Ringerikes musikkliv.

Vårkonserten byr på velkjente stykker med korpsets egen musikere som solister som en rød tråd. Vi får høre Ivar Hammerstad, Steinar Brenna, Jan Guldbrandsen og Kjell-Gunnar Mobekk. Og selvfølgelig; ingen korpskonsert uten en marsj – «Sons of Brave» fyller den kvoten.

Kommentarer til denne saken