Nå strømmer det på med nominasjoner fra korps og støttespillere som ønsker å delta i krafttaket. Alle nominerte får 1.000 kroner av kraftselskapet.

Det som er igjen av potten vil bli fordelt mellom alle nominerte korps. Fordelingen bestemmes av hvor mye engasjement (altså stemmer) hvert korps har greit å sanke i løpet av kampanjen.

Norsk sjel og kultur

– Lokale korps er en del av norsk sjel og kultur, og i år feirer de 100 år. Gjennom de 100 årene ligger det utallige øvingstimer, dugnadstimer, uniformsying, loppemarkeder, kilometer med marsjering og vekkerklokker som ringer en grytidlig 17. mai morgen, skriver Ringeriks-Kraft på sin Facebook-side.

– I korpsene er unge som gamle gode alene, men enda bedre sammen. Samspillet, fellesskapet og mestringsfølelsen viser oss stor spilleglede og byr på musikkopplevelser det er umulig å ikke trampe takten til, skriver de videre.

LES OGSÅ: Se, et skolekorps som vokser!

50.000 i sponsorstøtte

– I jubileumsåret vil vi i Ringeriks-Kraft gi noe tilbake til de lokale korpsene, og det gjør vi gjennom å dele ut 50.000 kroner i sponsorstøtte. Det som er viktig her er å skape engasjement og få så mange stemmer som mulig. Vi håper at det her kan være med på å bidra til at korps får velfortjent oppmerksomhet også her i korpssesongen, sier Jenny Hols, kommunikasjonsmedarbeider i Ringeriks-Kraft.

– Det er fortsatt mulig å nominere korps, og så er det bare å sanke stemmer. Del med venner og familie for å sikre at akkurat det korpset du heier litt ekstra på får flest mulig stemmer. Vi er veldig fornøyd med engasjementet hittil og gleder oss til å se resultatet, avslutter Hols.

LES OGSÅ: Holdt pilkekonkurranse for å starte skolekorps

Publikum kan stemme på korpsene fram til 17. mai.

Ti lokale korps er foreløpig nominert og i ferd med å sanke stemmer i konkurransen.

Sånn gjør du det:

  1. Nominer ditt lokale korps (korpset kan kun nomineres en gang og må ha tilhørighet i Ringerike eller Hole.)
  2. Skriv en tekst om korpset og hvorfor dere fortjener stemmer. Last opp et bilde.
  3. Del kampanjen og sank stemmer! Alle kan stemme en gang om dagen i hele kampanjeperioden.
  4. Kampanjen varer til 17. mai. Alle godkjente nominerte får 1.000 kr, og resten av støtten fordeles på engasjementet som er skapt og antall publikumsstemmer.