Gå til sidens hovedinnhold

Just Friends lover «jazza» lørdag på Fengselet

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi har lengtet etter publikum, avslører gruppa Just Friends. Lørdag presenterer de resultatet av ett års øvelseskvelder.

Denne høsten har gruppa møttes fast til lunsjtreff med jazz hver 14. dag i ett år. Lørdag blir dermed den store kvelden hvor smakebitene skal presenteres.

Bandet består av Tormod Aune (bass), Ingvar Ellingsen (piano), Kåre Løchsen (saksofoner), Benthe Lie Fjeldheim (vokal) og Pål Huseby Berntsen (trommer).

– Vi møtes regelmessig for å dyrke det vi liker aller best. Så spiser vi litt, og så spiller vi litt til. Lørdag håper vi å kunne formidle nettopp det hyggelige, det nære og det sosiale. Vi har lengtet etter publikum, sier gruppens medlemmer.

– Hovedformålet er ikke å jakte på spilleoppdrag, men nå er det blitt så bra at vi bare måtte ut, sier Kåre Løchsen, som framhever fordelen med at de alle har mulighet til å møtes på dagtid.

Alle medlemmene i bandet har deltatt i musikklivet på Ringerike, noen så langt tilbake som til 1970-tallet. Benthe Lie Fjeldheim har lang fartstid i sang, enten det er jazz, soul, gospel eller viser. Hun og Tormod Aune har også samarbeidet tett i alle år. Tormod har de siste tiårene vært svært aktiv innen lydproduksjon. Storband har det også vært for alle sammen; Benthe som solist, Kåre som leadsaksofonist i Sandvika Storband, Ingvar som pianist helt tilbake til tiden med Harald Gundhus, og Pål som trommis både i storband, Gardemusikken, og ikke minst det mangeårige samarbeidet med Rolf Smith.

Førstkommende lørdag kan publikum dermed glede seg til både instrumental- og sanglåter. Det loves alt fra nydelige sangballader til swingende standardlåter med et blått toneunderlag, kan vi lese i en pressemelding.

 

Les også: Knut Hem med nytt lyrisk album

Kommentarer til denne saken