Nå er Anders klar for Bassgarasjen

Lokale: Anders Dahlberg spiller gjerne sammen med Rusty Gold.

Lokale: Anders Dahlberg spiller gjerne sammen med Rusty Gold. Foto:

Med Rusty Gold på slep er Anders Dahlberg mer enn klar for å vise Hønefoss hva han har jobbet med det siste året.

DEL

Og hvordan han har klart å skrive seg ut av kjærlighetssorg og andre utfordringer. Det har resultert i ei ny skive som viser at hønefossingen er klar for å erobre nye skanser som sanger og låtskriver.

Han spilles stadig i radio og blir omtalt som en av de mest spennende nye låtskriverne i landet om dagen. Etter å ha gitt ut debutalbumet «Dancing With Stars», spilt supportjobber for blant andre Monica Heldal og Austin Lucas og gjestet Sommertoget på NRK, har han skaffet seg et stødig publikum som bare fortsetter å vokse.

Debutalbum

Debutalbumet «Dancing With Stars» fra 2016 ble produsert av Knut Hem, og høstet gode tilbakemeldinger av både anmeldere og publikum. Hem skryter uhemmet av artisten.

Albumet var sjangervarierende og Dahlberg vekslet mellom stadionrock, country og skjøre viser. Høsten 2018 kom oppfølgeren «Street Serenade», som er et mer tilbakelent og nedpå album. Og det er dette Anders nå ønsker å dele med sitt lokale publikum.

Street Serenade: Platecoveret er laget av Reidar Håndstad.

Street Serenade: Platecoveret er laget av Reidar Håndstad. Foto:

Det handler om kjærlighetssorg, hans forhold til hjembyen Hønefoss og identitet. Førstesingelen «Down Along The Road» har allerede rukket å få over 10 000 strømminger på Spotify.

Backingband

Med seg til Bassgarasjen har han selvfølgelig med seg sitt backingband; The Rusty Gold. De har vært Dahlbergs faste følgesvenner siden han begynte å klimpre på gitaren. Siden det har det blitt utallige legendariske konserter på lokale puber for det sammensveisede bandet.

The Rusty Gold er hans egne E-Street Band eller Crazy Horse, og følger Dahlberg gjennom hans mangfoldige humør og uttrykk. Bandet består av Daniel Odda på bass, Bjørn-Arne Fremstad Karlsen på trommer og Reidar Håndstad på gitar. Bandet blir også ytterligere utvidet til konserten i Bassgarasjen med Kjersti Sortdal på saksofon, Amund Karlsen på tangenter. Det ryktes også at det kan komme flere gjesteartister.

Konserten spilles i Bassgarasjen i Ringerike Kultursenter lørdag.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags