65.-plassen delte Brevik sammen med 63 andre deltakere i VM-grenen «stein, saks, papir» etter tre runder. Verdensmesterskapet gikk av stabelen i Canada for én uke siden.

– Ikke flaks

– Dette har ingenting med flaks å gjøre. Når du kaster kron og mynt, da er det flaks. Når du spiller «stein, saks, papir» må du vite hva motstanderen din vil gjøre. Er dette en stein-spiller? Kaster han saks først? Kaster du tre papir på rad, kalles det «byråkraten». Kaster du tre sakser, kalles det en «verktøykasse», sier Brevik, og legger til:

– Dette er ikke tilfeldighet. Du kan kalle det kaos.

Til sammen var 605 deltakere med på mesterskapet, som ble sett av 400 tilskuere og flere millioner TV-seere i både Canada, Amerika og Japan - blant annet.

– «Stein, saks, papir»-mesterskapet startet som en undergrunnsgreie i Canada med en egen hjemmeside. Det første store VM ble arrangert i 2002. Men i fjor tok det skikkelig av, sier Brevik.

Brevik ble selv intervjuet av magasinet Forbes Magazine da han var i Canada, og i morgen skal han delta i NRK-programmet «Guru» der hans egen video fra mesterskapet skal vises.

Eget landslag

Geir Arne Brevik var den eneste deltakeren fra Nord-Europa. Nå håper han på flere norske deltakere på neste verdensmesterskap.

– Målet er å danne et norsk landslag å reise over som spillende trener eller lagleder. Jeg har veldig tro på at Norge kan gjøre det bra i dette. Men Norge ligger årevis bak andre land som USA og Canada, sier Brevik.

Idol-reporter

Brevik jobber for øvrig i Kanal 24, og gjør seg for tiden klar til å gå på en ny sesong med Idol som dedikert Idol-reporter for radiokanalen. I tillegg var han kommentator på Nordic Music Awards.