Gå til sidens hovedinnhold

Klar for Knerten

Artikkelen er over 13 år gammel

Petrus Christensen (16) fra Hønefoss skal spille storebror Phillip i den nye filmen "Knerten."

Spillefilmen er basert på "Lillebror og Knerten," Anne-Cath. Vestlys første bok om den lille gutten som får en ny bestevenn i en kvist.

- Typisk fjortis

Men lillebror har også en storebror. Han heter Phillip, og skal altså spilles av hønefossgutten Petrus.

- Phillip er en typisk fjortis, som synes at alt er helt på trynet. Han sliter både med seg selv og familien, og spesielt lillebror, for han er plagsom og teit, forteller Petrus.

Ikke nervøs - ennå

Han gleder seg til å komme i gang med innspillingene, som begynner på Lillehammer mandag.

- Jeg er spent, men ikke så veldig nervøs. Men jeg pleier å bli litt nervøs når det virkelig nærmer seg opptak, sier han.

Ung med erfaring

Og 16-åringen vet hvordan "det pleier å være." Allerede i 2005 var den unge mannen med i sin første spillefilm. Han imponerte stort i en av hovedrollene i publikumssuksessen "Pitbullterje," og ble kåret til beste mannlige skuespiller av FilmMagasinet i 2006

SE BILDENE FRA INNSPILLINGEN AV PITBULLTERJE

Dessuten har Petrus spilt inn et par kortfilmer, i tillegg til både små og store reklamefilmer - den siste sammen med noen av landets beste skuespillere.

Petrus var også med på "Grease" på Byscenen i april i år, og nå er han klar for Play Musikalskoles Peter Pan.

SE ALLE GREASE-BILDENE HER

- Det kommer til å bli mye hard jobbing med Knerten, men mest av alt blir det moro, sier 16-åringen, som håper og tror at han skal klare å fullføre både skoleåret og Peter Pan ved siden av.

Morsom regissør

Knerten har etter planen premiere 7. november 2009. Åsleik Engmark, den populære komikeren og skuespilleren, debuterer som regissør. Petrus tror på mye latter på settet, og forteller at han allerede er imponert over Engmarks arbeid.

Kjendisfaktor

Og det blir sannsynligvis ikke den eneste kjendisen 16-åringen nå skal jobbe sammen med. De andre rolleinnehaverne er foreløpig en godt bevart hemmelighet, men Anne Berentsen i PR-selskapet Kulturmeglerne opplyser at noen av landets mest kjente skuespillere skal være med, i tillegg til flere nye talenter som Petrus.

- Det blir gøy å få spille sammen med erfarne folk, sier han.

Husker ikke Knerten

Historien om Lillebror og Knerten er nærmest for en nasjonalskatt å regne. Petrus selv har ikke lest boken, men har en mistanke til at mor kanskje leste den på sengen for ham en gang da han var liten. Men historien husker han ikke.

- Den er som ny for meg. Men jeg har lest andre bøker av Anne-Cath. Vestly, forsikrer han.

Imponerende kvist

Den unge skuespilleren har allerede fått hilse på Knerten, en kvist som, i hvert fall i lillebrors fantasi, har både hode, armer og bein. Litt hemmelighetsfull er han, men Petrus innrømmer at han ble imponert over den noe merkelige "skuespilleren" som skal være med i mange av scenene.

Klærne derimot, de kan han spare seg for.

- Det er ikke noe jeg ville gått med til vanlig, for å si det sånn, sier han om de trange olabuksene og de andre plaggene som hører 60-tallet til.