Gå til sidens hovedinnhold

Lager tredimensjonal veggkunst av metallskrap

Artikkelen er over 4 år gammel

I disse dager ferdigstiller Kjetil Aschim utsmykning med gjenbruksmaterialer på Lillehammer videregående skole.

Og gjenbruk er det virkelig. Aschim som er metallkunstner har sammen med kunstnerkollega Toril Bonsaksen laget kunstverk av gamle materialer eller objekter som kunstnerne har funnet på skrothauger, på bruktbutikker eller loppemarkeder.

Bonsaksen kjenner vi også som kunstner av verket «Besatt», en lenestol utelukkende laget av bestikk, som står på nye Hønefoss videregående skole.

LES HER: Lokal kunstner smykker ut skole

 

Materialer som ikke lenger har en økonomisk verdi men som fremdeles bærer i seg en historie.

De ulike materialene kan vekke forskjellige assosiasjoner hos kunstneren, så vel som hos betrakteren.

Verkenes utseende og historie blir et samspill mellom materialet, kunstnerens assosiasjon og betrakterens persepsjon, leser vi i en pressemelding.

 

– Utsmykkingen består av «skuffeskulpturer» som monteres i trappeløpet i den nye delen av skolen og en Vespaskulptur som monteres over inngangspartiet mot gårdsplassen. Ved å sette dagligdagse og kjente elementer sammen i en ny kontekst, ønsker vi å lage en utsmykking som på en humoristisk måte tar opp det bli voksen,- studere og å måtte ta avgjørende valg i livet. Vi illustrerer denne sammensatte reisen, gjennom skuffer som åpner og lukker seg. Skuffene symbolisere de ulike valgmulighetene som elevene står ovenfor. I skuffene befinner det seg «skapninger» som gjenspeiler gjenkjennelige- og allmennmenneskelige følelser og uttrykk, sier duoen Aschim/Bonsaksen.

Kommentarer til denne saken