Hilde Dahlen fikk ærespris: – Hun er en stor inspirasjonskilde

PRIS: Hilde Dahlen mottok Kiwanis Club Ringerikes ærespris for 2019, av president Leif Aspevoll.

PRIS: Hilde Dahlen mottok Kiwanis Club Ringerikes ærespris for 2019, av president Leif Aspevoll. Foto:

Av

Hilde Dahlen er tildelt Kiwanis Club Ringerikes ærespris for 2019.

DEL

InnsendtHilde har lang erfaring i å jobbe med barn og ungdom som ønsker å utvikle seg innen sang, dans, teater og musikal.

Hun begynte sin karriere med å være ni år ved Art Musikal og Ballettskole på Røa, deretter 33 år på Hole Kulturskole, og siden 2016 har hun vært medeier og daglig leder av Musikalkollektivet, som holder til på Kultursenteret i Hønefoss. I høst har vi fått anledning til å oppleve en del av danserne hennes på TV, som dyktige deltakere i programmet Norske talenter.

Musikalkollektivet har ca. 400 elevplasser, så det er ingen liten institusjon. Mange av Hildes tidligere elever har valgt tilknyttede yrker, eller fortsetter på hobbybasis. Enkelte er nå også faktisk Hildes kollegaer.

LES OGSÅ: Gode som gull! | Mette Eriksen

Det er mange kjente artister som har bakgrunn fra Hole kulturskole – så det er i sannhet et aktivt sang- og musikkliv i distriktet!

Vi som koser oss på forestillingene, skal være klar over at Musikalkollektivet ikke har råd til å betale for alle tilleggsfunksjonene som skal til for å sette opp en forestilling:

Sying av kostymer, snekring og maling av kulisser, tilpasning av mikrofoner og høyttalere etc. etc. Alt det gjøres stort sett på dugnadsbasis – hvor alle deltar!

Hilde er opptatt av at alle skal få skinne på scenen. Det gjelder både for elever som får oppleve glede og mestring gjennom mindre roller, og for de elevene som har et talent de ønsker å utvikle.

Hilde er en dyktig pedagog som ser elevene, og som lar mange slippe til og får prøve seg. Samtidig har hun et våkent øye for talentene, og hun har vært med på å utvikle en lang rekke unge musikk- og dansetalenter i vårt distrikt.

Hilde er en viktig bidragsyter til kulturlivet i byen vår. Gjennom en årrekke har hun hatt hovedansvaret for store og flotte musikaloppsetninger på byscenen, som Annie, Oliver, Peter Pan og Jungelboken.

Hilde Dahlen er stor inspirasjonskilde for de unge, og hun er en flott representant for det lokale kulturlivet. Hildes arbeid er helt i tråd med Kiwanis’ motto: «Barn først og fremst.» Vi gratulerer med prisen!

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags