Her er det mye å hente av ny viten, enten du er liten eller stor. Og er du liten, er det lurt å ta med seg en voksen rundt i museet, med boken i hånden.

Vi tipper det kan bli en spennende, og innholdsrik rundtur, med basis i en bok med så mange aktiviteter og oppgaver å gå løs på at det kanskje må flere museumsbesøk til.

Venneforeningen

Det er Kistefos-Museets venneforening som har tatt initiativet til å lage en bok med Kistefos-Museet som tema.

De siktet høyt da de valgte forfatter og illustratør.

 

– De to opphavsmennene, forfatteren Bjørn Fredrik Rørvik og illustratør Bjørn Rune Lie er begge etablert i øverste divisjon innen sine fag. Det mener vi boka tydelig demonstrerer, sier styreleder Øyvind Moe i en pressemelding.

Rørvik er selv oppvokst på Jevnaker, noe som sikkert har gjort det ekstra morsomt å arbeide med prosjektet.

LES OGSÅ: Bare Jo Nesbø solgte flere bøker enn Rørvik 

 

Historien om Kistefos

Boka er full av oppgaver og fortellinger. Her får du historien om Anders Sveaas, bondegutten som heller ville studere, og som endte opp som fabrikkgrunnlegger og konsul. Her får du vite alt du egentlig trenger å vite om hvordan det gamle tresliperiet ble drevet og hvordan tremassen ble til. Men du får også vite om livet på fabrikken og hvordan arbeiderne og familiene deres hadde det.

Kistefos træsliberi ble lagt ned i 1955, men oppsto i museumsform med stor skulpturpark (som bare vokser) da Anders Sveaas' barnebarn, Christen Sveaas, kjøpte det i 1993.

Skulpturparken vokser med nye skulpturer hvert år, og kunstnerne inntar museet med nye utstillinger for hver sesong.

Morsomme oppgaver

For å gjøre besøket her enda mer spennende for barn og voksne, inviterer boken inn i en verden der du ikke bare kan finne gjemte skatter, tegne hode og armer på torsoen Fernando Botero har skapt av en gigantisk kvinnekropp, finne både fem og seks feil på tegninger, og trekke Leo the Lion i riktig hale, men også få en pedagogisk morsom intro til hva Kistefos-Museet virkelig er.

 

Bokprosjektet er støttet av Sparebankstiftelsen Jevnaker, Lunner og Nittedal med bidrag fra venneforeningen.

Boka kan kjøpes på Kistefos-Museet, og vil bli presentert på sesongåpningen søndag 27. mai.