Besøkende nummer 36.630 og 36.631 ble Sandra Solberg og Tron Nymann fra Oslo.

– Dermed har vi passert rekorden fra 2012, sier en fornøyd museumsdirektør, Egil Eide.

Solberg, som opprinnelig er fra England, har bodd i Norge i mange år. Torsdag tok hun og vennen Tron Nymann turen til Kistefos Museum, etter at hun hadde lest om Christen Sveaas i en avis, og syns Kistefos så ut som et spennende sted.

LES OGSÅ: Tilstedeværende, reflektert og dritkult, rett og slett

– Dette var mitt første besøk på Kistefos. Jeg er interessert i kunst og syns dette ga en masse spennende impulser, sier Solberg.

Vennen Nymann har aldri vært spesielt interessert i kunst, men er kanskje i ferd med å endre mening om det nå, mener Solberg og ler litt.

– Han ga uttrykk for at han syns Kistefos museum og skulpturparken var svært spennende, sier hun.

Det som gjorde mest inntrykk på Solberg var skulpturen "All of Nature Flows Through Us " av kunstneren Marc Quinn, øyet plassert midt i elven, laget med Christen Sveaas' øye som modell.

– Jeg sto og så på det lenge. Det ga meg en sånn ro, sier hun.

I tillegg var hun svært imponert over den nye skulpturen til Jeppe Hein, labyrinten "Veien til stillhet", som ble avdekket tidligere i år.

– I tillegg var det blomstene der sier hun og sukker henført, samtidig som hun påpeker at hun håper de overlever vinteren.

– De blomstene skulle jeg gjerne hatt selv, legger hun til.

Solberg tar gjerne turen tilbake til Jevnaker og Kistefos.

– Jeg skal nok følge med på hva som skjer der. Det ble en fin dag og en flott opplevelse. Vi var med på en guidet tur, og det gjøre det enda mer lærerrikt. Veldig morsomt, sier Solberg fornøyd.

LES OGSÅ: