Det nye bygget skal være på 1.400 kvadratmeter, melder museet på sine nettsider.

Bjarke Ingels group (BIG) og AKT II, Max Fordham, Davis Langdon og GCAM står bak bygningen, som ut fra bildene altså blir som et kunstverk i seg selv.

Bygningen er ventet å stå ferdig i 2019. Byggingen skal starte neste år.

Ut fra de første bildene kan det se ut til at denne bygningen blir som et kunstverk i seg selv, omkranset av de mange samtidsskulpturene eier Christen Sveaas har samlet rundt den gamle fabrikken siden starten på slutten av 1990-tallet.

Binder breddene sammen

Bygningen skal ifølge skissene fra BIG knytte hele området sammen – og bli en "bru nummer to" for skulpturparken. De har tenkt det som en enkel stråle som spinner over Randselva for å binde sammen de to breddene, heter det i en pressemeldingen.

Bygningen strekker seg over elva, og får en slags skru på seg nesten midt på. Konseptet er at museum/bygning + bru + skulptur = kunstbru. Også innendørs vil det være godt med rom for utstillinger, både med skulturer og video, for eksempel. Det vil også være plass til informasjonssenter, museumsbutikk og andre fasiliteter.

Glasspaneler

Gjestene vil ha et klart utsyn til den andre siden av parken, og til tresliperiet og landskapet rundt.

Bygget skal bygges i børstet stål og glasspaneler.

Kunsnerne sier i pressemeldingen at de var fasinert av landskapet på Kistefos; elven, skogen og fjellsidene. Slik bygget framstår vil gjestene få rikelig med anledning til å suge til seg alle disse inntrykkene.

Nytt område

Lokaliseringen av bygningen er i en del av museumsområdet som per i dag ikke er i bruk. Man vil kunne gå fra dagens parkeringsplass på Åsbygda-siden, gjennom bygningen og komme fram på andre siden, ikke langt unna skulturen i elva på denne siden.

Museet vil i seg selv være en bru, ikke et mål, og utstillingene innendørs vil være en forlengelse av spaserturen gjennom skulpturparken, heter det i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Årets sesong på Kistefosmuseet kan bli den nest beste

Kistefosmuseet har de siste årene vært inne på statsbudsjettet. I forrige uke kom nyheten om at regjeringen ønsker å doble tilskuddet til en million kroner.

LES OGSÅ: Trond Giske: – Kistefosmuseet er et ledende kunstmuseum og en nasjonal turistattraksjon