Christen Sveaas får Jevnakers kulturpris

Kulturpris: Christen Sveaas er tildelt Jevnaker kommunes kulturpris. Foto: Anne Berit Reinsborg

Kulturpris: Christen Sveaas er tildelt Jevnaker kommunes kulturpris. Foto: Anne Berit Reinsborg Foto:

Årets vinner av kulturprisen i Jevnaker kommune er Christen Sveaas. Prisen ble delt ut onsdag ettermiddag, i forbindelse med åpningen av The Twist.

DEL

Det er avtroppende Ap-ordfører Lars Magnussen som delte ut prisen onsdag.

Kunst i eliteserien

I talen sin hedrer han Sveaas på følgende måte:

– For oss er du en filantrop som løfter hele lokalsamfunnet og regionen ved hjelp av dine dyrebare ressurser, glødende gjennomføringsevne, utsøkte kunstneriske smak og internasjonale kunstfaglige kompetanse. Du løfter Kistefos opp i den absolutte internasjonale elitedivisjon som kunst- og kulturdestinasjon.

– Din unike og dedikerte satsing på Kistefos, er til inspirasjon og glede for store deler av verden – og ikke minst for oss som bor her.

Gjev pris

Stiftelsen Kistefos-museet mottok Kulturprisen i 2001, for sitt virke innen kulturvern og kulturformidling, samt kunstformidling. Nå er den også tildelt Sveaas som privatperson. Et enstemmig kommunestyre sto bak avgjørelsen.

Hedret: Christen Sveaas er tildelt Jevnaker kommunes kulturpris. Bak fra venstre fungerende rådmann Cecilie P. Øyen, kultursjef Øyvind Norstrøm og ordfører Lars Magnussen.

Hedret: Christen Sveaas er tildelt Jevnaker kommunes kulturpris. Bak fra venstre fungerende rådmann Cecilie P. Øyen, kultursjef Øyvind Norstrøm og ordfører Lars Magnussen. Foto:

Jevnaker kommune delte ut kulturprisen første gang i 1978. Den kan deles ut til både enkeltpersoner og institusjoner som ved aktiv innsats har bidratt til å inspirere og fremme kulturlivet i Jevnaker. Prisen består av diplom, blomster og 10.000 kroner.

Til åpningen av The Twist er det ventet folk fra fjern og nær. Og på toppen av gjestelisten finner vi en norsk dronning og en dansk prins.

LES MER HER: Dansk prins kommer til åpningen av The Twist

LES MER HER: Dronningen kommer til åpningen av The Twist – det gjør også tre statsråderSend tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags