Hoppeslott og Jesus på Jevnaker

Det blir 24hoursfestival på Jevnaker i helgen.

Det blir 24hoursfestival på Jevnaker i helgen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Arrangørene har allerede stengt påmeldingen til helgens store 24-timers festival på Jevnaker.

DEL

Bak arrangementet står Stiftelsen Skjærgårdsgospel som reiser landet rundt med sin "24 Hours festival». På Jevnaker var de sist i 2015, og det er sjette gang festivalen arrangeres her.

24 timer uten stopp

Arrangementet er for barn fra fjerde til sjuende klassetrinn og samler nær 300 barn i en idrettshall i 24 timer i strekk. Døgnets program veksler mellom hovedsakelig aktiviteter og sceneprogram der musikk, dans og samtale er sentralt, i tillegg til kreativ forkynnelse, leker og konkurranser. I tillegg lover arrangørene å presse inn litt mat og litt søvn, men det er bare så vidt.

Festiv

Lørdag er det festival for barn på Jevnaker.

Lørdag er det festival for barn på Jevnaker. Foto:

alen er bygget opp for å gi barn og unge en spennende, engasjerende og utfordrende festivalopplevelse, sier Kristin Brandsæter, skjærgårdsprest og koordinator for 24 Hours Festival.

Hoppeslott og Jesus

– Her får barna møte fellesskap, Jesus og aktivitetene de kunne har drømt om, i store, men trygge omgivelser.

Sammen med Skjærgårdsteamet «Roadservice» reiser Kristin rundt i landet med en bil full av aktiviteter som radiostyrte helikopter, bruskasseklatreutstyr, menneske-bowling og diverse hoppeslott og arrangerer mellom seks og ti festivaler i året.

Samarbeider lokalt

Roadservice samarbeider med lokale arrangører på tvers og menigheter og kirker.

– Vi ønsker å være en ressurs og løfte det lokale arbeidet til nye høyder, samtidig som vi gir både barn og voksenledere en opplevelse litt utenom det vanlige, sier Kristin Brandsæter.

– Mange menigheter opplever dessuten å ikke ha tilstrekkelig med tilbud tilpasset denne målgruppa, særlig mot målet om 18-årig trosopplæring.

På festivalen legges det vekt på at forkynnelsen skal være tydelig, enkel og relevant og gi en trygg ramme rundt aktivitetene.

– Tilbakemeldingene viser at mange barn og voksne synes det er lett å invitere med seg også litt mindre kirkevante barn og unge til denne festivalen, sier skjærgårdspresten.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags