Juletre fra Hole

Artikkelen er over 12 år gammel

Holmavik kommune på Island har også i år fått juletre fra vennskapskommunen Hole.

DEL

Svend Otto Sundby og Harald Farstad var Holes representanter, da juletreet ble levert for noen dager siden. Denne tradisjonen kom i gang etter at islendingene fortalte om manglene juletre ved et besøk i Hole for åtte år siden.

Holmavik ligger på Nordvestlandet ca. 4 timers biltur fra Reykjavik. Kommunen merker stadig utflyttingspress og folketallet er stadig synkende.

Men likevel er det optimisme i bygda. De siste årene er det bygd svømmehall, kulturhus og museum for mange millioner kroner til kommunens 500 innbyggere.

De lokale representantene var også på skolebesøk. Her viste de en selvprodusert film om juletreets lange ferd, fra skogen i Norge til den var på plass på Island. Hele 20 prosent av innbyggerne møtte opp for å overvære selve julegrantenningen.

Harald Farstad overbrakte julehilsen og holdt en tale om vennskapskommunenes historie og hvordan samarbeidet kan utvikle seg i fremtiden. Nærmest ved en tilfeldighet ble teamet fra Hole også med på et TV opptak i Reykjavik kirke til et Islands juleprogram.

Senere ble kvelden markert med middag sammen med rådmannen og det ble holdt en flott konsert med kor og solister på Samfunnshuset.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags