Gå til sidens hovedinnhold

Julestemningen kom til Hønefoss

Artikkelen er over 6 år gammel

Rikke Kvam (8) kunne synge så alle kjente på julestemningen, selv om julesnøen manglet.

Sentrumkirkens lusekofte sangere, med glimt i øyet og vakre julesanger, trakk også i år hele Søndre torg fullt med små og store som jaktet på julestemningen. Sammen med sentrumsbutikkene og Kuben har dette blitt en juletradisjon som mange ikke kan være foruten.

Gledet seg til jul

- Jeg gleder meg veldig til jul, sang noen av solistene. Ingen tvil at noen av de fremmøtte gjorde det samme. De minste hadde kledd i store nisseluer. Blant sangerne var det både juletrær og syngende snømenn. Nye dirigenter i år var Lotte Bergheim og Liv Johanne Pedersen Lindsjø. Maria Forsberg er koordinator for hele Kulturakademiet. Gro Heidi Øvereng dirigerer Artkompaniet. På scenen var det nesten 80 barn som sang.

Blide og kalde

Det var mange blide ansikter på torget, men det var surt og kaldt. Konferansierene Ingvild Lindsjøen og Siri Lien fikk alle med på en konkurranse om å rope hvem som gledet seg mest til jul. Små og store varmet seg på hverandre og ved å synge med på «Snømannen Kalle» og andre kjente julesanger. Publikum fikk høre hvor mange dyktige solister Sentrumkirken har.

Konferansierene benyttet anledningen til å reklamere for «Et juleønske» på Byscenen 13., 14. og 15. desember.

- Vi har øvd siden i høst. Det må dere ikke gå glipp av. Der blir det ti ganger så mye julestemning som i dag, hevdet jentene.

Ropte på julesnøen

Det er nok ikke alle som har lyst på masse snø, men det hører med til julestemningen. Det kom mange hender i været, særlig fra de minste, på spørsmål om de ønsker seg snø til jul.

Noen av de fremmøtte satt på armen til mor og far og opplever sin aller første jul. På torget var det fargerikt fellesskap med representanter fra mange av de nasjoner som bor i Ringerike.

Den store nissejakten

Torget og sentrumslokalene var vakkert pyntet med lys. Det var tenningen av julegrana alle ventet på. Folk sto tett og deltok i høylytt nedtelling. Men det skulle gå ganske mange sekunder til før lysene endelig ble tent. Det ble mange ringer rundt juletreet på torget. Små og store kunne få igjen varmen med å hinke, hoppe og humpe «over sjø og land».

Mange droppet å gå rundt juletreet. Med foreldre og besteforeldre på slep løp de nedover gaten på jakt etter julenissene med godteposer. De var på plass samme stedet som i fjor. De delte ut både poser og klemmer til dusinvis med småtasser.

Kommentarer til denne saken