- I år blir det julestemning i Hønefoss!

Det garanterer glade handlende som lørdag åpner julegatene med et ordentlig lyshav i sentrum.

- 1,6 kilometer med lyssnører på 30 trær i sentrum, 300 meter nye girlandere over gatene, 300 meter med lyspunkter på juletreet, 400 meter med strømførende ledninger som skal sørge for at byen glitrer, sier en stolt Ingar Kind.

Skal skinne

- Dette har vi jobbet med lenge. Takket være bankene og gårdeiere og krafterket og et skikkelig spleiselag fra de handlende i byen har vi endelig lykkes. Nå skal byen skinne, sier Kind, som gleder seg til at lysene skal tennes lørdag ettermiddag og skinne helt ut desember.

- Kiwanis og Lions har gjort en kjempejobb med å få alt på plass. Nå er det bare å skru på bryterne, sier Kind.

Nissen(e) kommer!

Det skjer selvfølgelig nå julegatene åpnes. Med pyntet by, juleklare butikker, staselig juletre og gang rundt juletreet.

ArtKompaniet kommer, tradisjonen tro, for å skape julestemning før grana tennes, og små og store inviteres til å gå rundt juletreet. Og selvfølgelig kommer nissen(e).

- Vi loser, med hjelp av Securitas og Hønefoss Vaktselskap, barn og voksne og barnevogner i to køer gjennom City-passasjen der de får poser av nissene, sier Kind.

Mellom broene

Og så blir det jul mellom broene.

- Vi har funnet ut at det er en fin markedsføring av Hønefoss ved flere anledninger, sier Anne Trine Høibakk i Kuben.

- Vi brukte det under arrangementer i sommer med stort hell, vi satset på HBK-feiring før opprykkskampen, og nå bruker vi den samme logoen til å markere at det er jul. Mellom broene.

Varmer opp i en måned

Og det skal det bli i hele desember. Med utvidet åpningstid i butikkene, søndagsåpent 13. og 20. desember, og et skikkelig julemarked 11. desember der det blir mulighet for å kjøre i slede med reinsdyr, smake på lokal julemat, kjøpe juletre og orientere seg både i butikkenes julegavetilbud og av husflidsprodukter på torget.

- Og så kommer Ole Ivars for å spille glad musikk på Kuben, sier Anne Trine Høibakk.

Men først skal altså julegatene åpnes, og det skjer lørdag ettermiddag.