Det var en tid da NRK var den eneste TV-kanalen, og hele Norge benket seg foran husets eneste skjerm, for å oppleve årets musikalske høydepunkt, Melodi Grand Prix En tid da det ikke var så mange navn på stjernehimmelen, og en tid da mannen som fikk alle, uansett kjønn, med på notene, het Johnny Logan.

Mye vann har rent ut i Storelva siden den gang, men lørdag var altså «Mr. Eurovision» tilbake i Hønefoss. Billettsalget var heller lunkent. Var det virkelig mulig å innfri så høye forventninger?

Sexy 60-åring

- Oh God, I'm too old for this, smilte Logan fra scenekanten, etter noen heftige dansetrinn. Artisten, som fyller 60 år til høsten, kunne ikke tatt mer feil. Han har fortsatt taket på oss.

Det var flørtende, fengende og fantastisk. Logan har en lun sjarme, et varmt smil og en stemme som låter like fabelaktig som da han vant den internasjonale finalen for første gang i 1980, med vakre «What's another year», for deretter å gjenta bedriften hele to ganger.

Han byr på seg selv, og kommer - bokstavelig talt - ned fra scenen for å gi publikum en god opplevelse. Den erfarne entertaineren fikk selv de mest trauste av oss til å løfte hendene over hodet, og ta del i allsang på irske folketoner og poplåter fra det Logan'ske univers.

Han er god, og han vet det.

LES OGSÅ: - Johnny var like jordnær som han alltid har vært

Irske toner

I moden og moderne utgave, viser Logan sin irske kulturelle arv gjennom låter som «Whiskey in the jar», «Galway girl», «Irish soul» og «Ellen's song». Jovialt og muntert i det ene øyeblikket, sårt og lengtende i det andre.

Dypest inntrykk på publikum gjør han likevel med to versjoner av MGP-vinnerlåten «Hold me now». Han innfrir også når han løfter stemningen med Rolf Løvlands store hit «You raise me up», og byr på variasjon når han leverer en rocka Joplin-medley med låtene «Mercedes Benz» og «Piece of my heart».

En del av æren for showets suksess skal også bandet ha, som bidro både musikalsk og humoristisk. Logans eldre bror, Michael, var en viktig brikke i så måte.

Byscenen var i et par timer forvandlet til en trivelig irsk pub, hvor drikkeviser og folkelige vitser kom i litersglass. Denne kvelden ble det ikke trillet terning, det ble delt ut poeng. 12 poeng, for å være helt eksakt.

Norske følelser

MGP-referansene var mange, og koplingen til Jahn Teigen var ikke uventet. I forbindelse med Ringkollen-besøket i 1993, hadde Teigen lært bort noen enkle, norske fraser:

- Jeg er Johnny Logan. Jeg er en festløve, smilte artisten, før han proklamerte til publikum:

- Jeg elsker dere alle!

Vet du hva, Johnny? Følelsene er gjensidig.