Det syder av forventning, glade stemmer og stor iver i Kulturskolen på Jevnaker. Teatergruppa er i aksjon og øver med stor intensitet fram mot forestilling på Glassheim første helga i juni.

Det er 50 år siden første Olsenbanden-film i norsk utgave surret over lerretet på norske kinoer. Juniorversjonen av Olsenbanden dukket første gang opp som julekalender på TV2 i 2001.

– Det var vårt ønske å få lov å sette opp denne forestillingen, sier kulturskoleelev Emma Elisabeth Selte Sand.

– Ja, stemmer resten av gjengen i. – Det er så mye flott musikk, sang og dans i denne forestillingen, så vi ønsket oss den.

Teaterlærer Heidi Trettøy Simonsen står for regien. Hun har tilpasset manus til elevene, slik at det blir deres egen versjon.

Mye å tenke på

Det er mye som skal på plass før de er klare for forestilling. Det øves og pugges på tekster og sang. Elevene forteller at de har øvd én gang i uka siden nyttår, i tillegg til noen helger.

Hele ensemblet består av 20 elever i alderen 9–16 år, både fra barne- og ungdomsteatret. Det har blitt en tradisjon at Kulturskolen setter opp én forestilling hver vår, i år er det sjuende gangen det gjennomføres en slik oppsetning. Mange roller skal fylles og vi møter blant annet Valborg (Emma Elisabeth Selte Sand), Benny Frandsen (Betina Egge Helgesen), Kjell Jensen (Christian Wilkens) og selveste Egon Olsen (Ingeborg Ringen).

Historien i forestillingen handler om at Olsenbanden skal lage rockeband, og så kommer det mange hindringer i veien. Biffen (Engla Winther) er en ordentlig bølle som lager mye trøbbel for rockerne.

Stor spilleglede

Den spilleglade gjengen gleder seg til forestilling. Til sammen skal de spille tre forestillinger, én på lørdag 2. juni og to på søndag 3. juni. Billettene selges ved inngangen eller kjøpes i forkant hos Kulturskolen.