Nå rigges det for Randsfjordfestivalen

RIGGING: Mye skal på plass til den første Randsfjordfestivalen. Om lag 50 frivillige er i sving på Haugerstranda.

RIGGING: Mye skal på plass til den første Randsfjordfestivalen. Om lag 50 frivillige er i sving på Haugerstranda. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

50 frivillige legger siste hånd på verket før det braker løs med Randsfjordfestivalen lørdag.

DEL

Om det skulle være noen som helst tvil: Det er på Haugerstranda i Jevnaker det skjer. Lørdag er alt klart for den aller første Randsfjordfestivalen.

Riggingen har allerede pågått i flere dager. Nå er det siste innspurt:

– Vi er i full gang med å sette opp telt, scener, barer og aktiviteter både til lands og til vanns. Nå skjer alt på en gang. Om lag 50 frivillige jobber for å få alt klart. De fortjener all ros de kan få. Uten dem hadde ikke dette gått, sier festivalleder Espen Hagen, som har tid til et par minutters prat med lokalavisa innimellom slagene.

Håper på 2.000 besøkende

– Hva tenker du dagen før dagen?

– Akkurat nå tenker jeg på været. Ifølge de siste meldingene er det dårlige været flyttet til utpå kvelden. Det er jeg glad for. Og så håper jeg at det blir flyttet enda lenger. Men det aller viktigste er at vi får fint vær på dagtid, poengterer han.

Ifølge Yr.no blir det nærmest nedbørsfritt på dagtid, med opptil 20 grader og lettskyet vær.

TAK OVER HODET: Et digert festivaltelt har reist seg på Haugerstranda. Dårlig vær skal ikke være noen hindring for en god opplevelse.

TAK OVER HODET: Et digert festivaltelt har reist seg på Haugerstranda. Dårlig vær skal ikke være noen hindring for en god opplevelse. Foto:

Publikumsinteressen er stor. Det er nå nærmest utsolgt for kveldsarrangementet med konserter. Her er det plass til 1.500 mennesker.

– Hvis vi greier å få det samme besøkstall her på dagtid, kanskje opptil 2.000, er vi veldig fornøyde.

Mange høydepunkter

Festivalen åpner klokken 10 lørdag formiddag. Dagarrangementet stenger klokken 16. Da blir det et par timers opphold før området igjen åpnes for publikum klokken 18. Klovner i kamp og Vazelina Bilopphøggers inntar scenen på kvelden.

– Høydepunktet for de minste er nok showet med Vennebyen, og Ila Auto som skal spille. Tømmerløpet klokken 15 håper vi også blir interessant å få med seg. 22 deltakere er påmeldt, opplyser Hagen.

TØMMERLØP: 22 deltakere er påmeldt til tømmerløpet. Her jobbes det med å få banen på plass i fjorden.

TØMMERLØP: 22 deltakere er påmeldt til tømmerløpet. Her jobbes det med å få banen på plass i fjorden. Foto:

Tømmerbanen ble montert og plassert på fjorden av firmaet Åsmund Pettersen og sønn tidligere denne uka. Mellom 30 og 40 standplasser skal fylles med boder og aktiviteter, og mange utstillere har meldt sin ankomst. Ingen tvil om at det blir liv og røre på Haugerstranda.

– Vi gleder oss veldig, men først og fremst er det nå full jobb til langt på kveld, sier festivallederen før han må løpe videre.

Les mer om det som skjer på Randsfjordfestivalen her!

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags