Til å være en som rynket mer enn gjennomsnittet på nesen da Olsenbanden Jr. ble annonsert som julelander, før skuespillerne i Jevnaker kulturskole var født, innrømmes det herved for all offentlighet at jeg hadde det ganske så gjevt på Jevnaker.

«Olsenbanden Jr. på rocker`n», den fjerde av så langt sju produksjoner om den berømte bandens barneår ble valgt som bursdagsforestilling da Jevnaker kulturskole skulle feire at det er 50 år siden den første filmen om Olsenbanden ble laget.

Dyktig ensemble

Ekstremværet til tross var det likevel rundt 200 stykker som fant vegen til Glassheim og storsalen hvor mang en rockelegende har spilt, melder avisen Hadeland.

I helga var det Kjell, Benny, Egon og Dynamitt-Harrys tur, men ikke minst Valborg. Det gryende kjærlighetsforholdet mellom den ubestridte morsfiguren med bein i nesa, og den noe mer lettstyrlige tjommien med doktorveska, står sentralt i forestillingen. Christian Wilkens og Emma Selte Sand gjør en strålende jobb som det framtidige ekteparet. Skjønt, absolutt hele gjengen på scena fortjener all applausen de fikk både mellom låter og etter teppefall. Fordi det å stå løpet ut med enkelte tekniske knirk, uten å la seg affisere, mens varmen i lokalet er påfallende og det tross alt skal rockes i tillegg til rolles, krever sin gjeng. Den gjengen ga alt på scena i helga.

 

Godt samspill

Det samspillet som var mellom elevene satt som et skudd, og det var faktisk friskt å sitte som voksen og oppvokst med Olsenbanden (heter de heretter Olsenbanden Senior?) og se at en ny generasjon har fått sin versjon som de har trykket til sitt bryst. Noe mer pedagogisk korrekt, som seg hør og bør, men det er og blir historien og figurene – og de som portretterer dem – som står sentralt. Så for å bruke Benny Fransen sin velkjente frase, som holder mål om den så kommer fra Sverre Holm eller Bettina Egge Helgesen: Helmaks!

Ifølge teaterlærer Heidi Trettøy Simonsen, var det en tent gjeng som sto på scena både lørdag og søndag, og hun forteller Hadeland at det i løpet av de tre forestillingene var rundt 200 besøkende.

Bildeserie

Olsenbanden Jr. fra Jevnaker kulturskole