Det skjer i Pustehullets regi, fredag kveld i Bryggerikjelleren.

Helge Lien Trio er et av de mest markante ensemblene innen norsk jazz i nyere tid. I 2019 kan trioen se tilbake på 20 svært aktive og produktive år. En kontinuerlig kreativ og musikalsk utvikling har gitt både nasjonal og internasjonal anerkjennelse. Siden gjennombruddet med «Hello Troll» i 2008 har Helge Lien konsentrert seg om egne komposisjoner og samtidig gitt stor plass til bandmedlemmenes egenart.

Energi og overskudd

Fra den opprinnelige besetningen med Knut Aalefjær og Frode Berg, består trioen i dag av Per Oddvar Johansen på trommer og det nyeste tilskuddet: Mats Eilertsen på bass. Når trioen nå går inn i neste fase, skjer det med masse ny energi og overskudd. Trioens kjennetegn er som alltid sterke komposisjoner, store dynamiske spenn, lekne improvisasjoner, musikalsk nærvær og nerve.

Får mye ros

Dette skrev Dag Erlandsen i Bladet Vesterålen da trioen gjestet Sortland i forrige uke:

«Når en trommis går løs på cymbalene med fiolinbue, pianisten dukker under lokket og banker i strengene og bassisten spiller nedenfor stolen i stedet for over, kan det fort bli litt vel eksperimentelt for undertegnedes ører. Men ikke denne gangen. Den velkjente trioen går akkurat ikke for langt, og eksperimenterer ikke for eksperimentenes egen skyld.
Forsiktig starter de i hver sin ende av scenen, nærmer seg hverandre og forsøker litt samspill, før de plutselig gyver løs, jager hverandres toner rundt i rommet, i et utrolig samspill, før de til slutt går hver sin vei igjen.

At trioen har eksistert i 20 år med en endeløs platerekke tror jeg på, men at bassist Mats Eilertsen bare har vært med i et snaut år, er det vanskelig å tro, for dette var utrolig presist.

Dypt i bunnen ligger norske folketoneskalaer, gamle tradisjoner og endog trommis Per Oddvar Johansen som spiller på sag, i toppen noe av det mest moderne du kan høre fra en norsk jazzgruppe.
Et trofast konsertpublikum fikk høre mye ny musikk fra den velkjente trioen, alle de andre må vente til neste plateslipp en gang til neste år.»