Captain Kill var en av tre band som rocket på Union Scene

- Vi skal levere en solid rockekonsert, garanterer Daniel Odda fra Hønefoss-bandet Captain Kill.

- Vi skal levere en solid rockekonsert, garanterer Daniel Odda fra Hønefoss-bandet Captain Kill. Foto:

Av

29. oktober inntok tre fremadstormende buskerudband Union Scene på FEEDBACK – en konsertkveld med høy gitarføring og bransjetips fra et ekspertpanel.

DEL

De tre siste årene har band og artister i Buskerud fått mulighet til å presentere sin musikk foran et publikum og et håndplukket bransjepanel i FEEDBACK. Prosjektet arrangeres av Østafjelske kompetansesenter for musikk (ØKS) og Buskerud Musikkråd, med mål om å løfte fram og profesjonalisere utøvere med et karrieremessig potensial.

Mange sterke søknader

– Det var stor interesse og mange sterke søkere fra hele regionen. Utvelgelsesprosessen har ikke vært lett, og vi skulle gjerne gitt plass til flere band denne kvelden. Det lages rett og slett veldig mye bra musikk i Buskerud, sier Ole Jørn Myklebust fra Buskerud musikkråd.

I tillegg til musikk, sendte søkerne inn videoer og promomateriell til vurdering. De tre bandene som trakk det lengste strået denne gangen var Captain Kill fra Hønefoss, Frostbitt fra Mjøndalen og Way Down The Rainbow fra Kongsberg.

– Vi skal levere en solid rockekonsert, uttalte Daniel Odda fra bandet Captain Kill før konserten.

Kompetent ekspertpanel

Konsertene ble holdt i Drammens storstue Union Scene, en arena det ikke er alle band forunt å få boltre seg på. Etter endt konsert får bandene personlige tilbakemeldinger og karriereråd av ekspertpanelet, som i år består av promotør og manager Sandro Penzo, bookingansvarlig på Union Scene John Eivind Meland og artist og bransjerådgiver i ØKS Maria Solheim. Til sammen har de over 60 års erfaring i musikkbransjen.


– Ønsket vårt er å vise fram bra band som kommer fra regionen vår og samtidig gi musikerne konstruktive og nyttige tips for veien videre, sier Maria Solheim. Også John Eivind Meland vektlegger tilbakemeldingene som svært verdifulle for de utvalgte bandene.

– Det er veldig nyttig for artister å få tilbakemelding på det de driver i oppstartsfasen av karrieren, slik at de kan justere seg og kanskje få med noen gode råd og tips på veien. FEEDBACK er en slik mulighet og jeg håper jeg kan være med å bidra med min erfaring som arrangør og agent, sier Meland.

Bandene:

Captain Kill startet opp som en eksplosiv duo i kjelleren til et forlatt kontorlokale i Hønefoss, en sen høstkveld i 2011. Oppskriften var fuzzbass, hardtslående trommer og et intenst ønske om å spille hard, riffbasert rock n’ roll for folket. Norsk rocks undergrunn har nytt godt av Captain Kill i et halvt tiår allerede. De har flere utgivelser bak seg og er denne høsten i gang med innspilling av nytt materiale.


Groove-kvartetten Frostbitt fra Mjøndalen begir seg ut på hard rytmikk og melodiske strofer i progressiv metalldrakt. Gruppen har flere utgivelser i ranselen og kommer rett fra sin første Europaturné, hvor de blant annet spilte på Euroblast-festivalen i Tyskland. Frostbitt byr på dans i sin hardeste form og sparer aldri på energien når de opptrer.

Way Down The Rainbow er et ungt, energisk band fra Kongsberg og har allerede rukket å bli smått legendariske for sine liveopptredener i hjembyen. Gutta har ofret mye, blant annet skolekarakterene, for å kunne oppfylle drømmen sin. De har tidligere spilt på både Rockefeller og John Dee, og nå er de klar for Union Scene og Feedback! Bandet spiller mange ulike sjangere, med hovedvekt på rock.

Fagpanelet

Sandro Penzo har over 20 års erfaring både som promotør og manager. Penzo har jobbet tett med flere store artister i Norge, blant annet Bertine Zetlitz, Vamp, Unni Wilhelmsen og Ephemera. Sandro har stor kunnskap om hvordan man kan komme seg opp og fram som fersk artist i bransjen, og hvilke fallgruver som finnes der.

John Eivind Meland har over 25 års erfaring fra bookingbransjen. Han startet artistbyrået Mentometer i 2002, og har jobbet tett med storheter som Hellbillies, Turboneger, Bjørn Eidsvåg, Bigbang og Susanne Sundfør. Nå jobber han som bookingansvarlig på Union Scene og har ansvar for å fylle huset med fete konserter.

Maria Solheim har turnert i inn- og utland de siste 18 årene, og gitt ut seks soloalbum og en barneplate. Hun har fått flere spellemannominasjoner og har samarbeidet med en rekke artister gjennom karrieren. Ved siden av artistvirksomheten jobber Maria også som bransjerådgiver i Østafjelske kompetansesenter for musikk (ØKS).

Arrangørene

Østafjelske kompetansesenter for musikk (ØKS) er et av 7 kompetansesentre i Norge som jobber for kompetanseheving og profesjonalisering av musikkfeltet. ØKS tilbyr kurs, workshops, seminarer og veiledning, og jobber kulturpolitisk for å bedre rammevilkårene i musikkbransjen. ØKS har Buskerud, Vestfold og Telemark som sitt nedslagsområde.

Buskerud musikkråd er en paraplyorganisasjon for all organisert og uorganisert musikkvirksomhet i fylket. De er et servicekontor for musikklivet, og gjennomfører en rekke prosjekter og aktiviteter – både egne og i samarbeid med andre.

FEEDBACK er støttet av Drammen kommune og Frifond.


Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags