Grønt loppemarked ga nesten 310.000 kroner til korpset.

Helgen 2. og 3. september arrangerte for 25. gang Vang skoles musikkorps sitt tradisjonelle loppemarked, med stor suksess. I sterk konkurranse med Ringeriksdagen og strålende turvær lørdag, klarte den fantastiske dugnadsgjengen å få inn 308.361 kroner.

SLIK GIKK DET I FJOR: Tjente 311.000 kroner på loppemarked

Et resultat loppegeneral Trygve Jacobsen er meget godt fornøyd med.

Jacobsen, som i år har overtatt ansvaret etter Ole Petter Løbben, presiserer at resultatet ikke har kommet av seg selv.

I tillegg til Løbben sin enorme kompetanse, har foreldre, korpsmedlemmer og frivillige fra mai måned, og fram til søndags kveld bidratt mange hundre timer totalt.

– Tusen takk for at jeg fikk være med på dette eventyret, sa en av foreldrene som for første gang deltok på dugnaden, det sier det meste smiler Jacobsen.

Ved åpning lørdag var det stor kø, og tilstrømningen var kraftig mye av lørdagen, og hele søndag, tross et veldig regnvær midt på dagen. Mange godbiter og eksklusive varer gikk de første minuttene, men ivrige loppegjester hadde nok å velge mellom, i alle avdelingene, bøker, klær, elektro, bilder, møbler, sportsutstyr, leker, «ting og tang» pluss mye mye mer.

På Vang ønsker de også å utvikle sitt loppemarked, og nytt av året var «kunstgalleri» under tak ute, stor billigkrok, auksjon søndag, kildesortering, og miljø i fokus.

Han kan fortelle at målet i år ikke bare var å fortsatt inneha posisjonen som Ringerikes største og ryddigste loppemarked, men også det grønneste.

 

Allerede fra loppene ble mottatt på den berømte loppelåven på Norderhov ble all avfall sortert. Før, under og etter loppemarkedet på Vang skole, gjorde man det ytterste for å gjenvinne både lopper og avfall. Klær og tekstiler ble hentet av Hønefoss Sportsklubb i samarbeid med Fontenehuset, vesker, bagger, sko og store deler av møblene ble hentet og videresendt til trengende i Norge, og andre deler av verden.

I tillegg stilte frivillige opp med lastebiler og hengere, slik at plast, glass, papir, papp, bøker, elavfall, metall, treverk mm ble sortert og kjørt til Trollmyra for gjenvinning. Aldri har det blitt sendt så lite restavfall, noe Jacobsen er både stolt og glad for.

Han avslutter med å takke alle loppemarkedets fantastiske gjester, skolen for velvillighet ved lån av skole, og ikke minst de 60-70 som stilte til dugnad disse dagen, torsdag til søndag. Og alle gleder seg allerede til neste år!

Som de sier på Vang: «Dugnad er digg.»

MANGE BESØKTE OGSÅ RINGERIKSDAGEN, LES MER: Det ble folkefest på Søndre torg

SE BILDESERIER:

Dette skjer i ringeriksregionen

Scroll nedover for å se oversikt over hva som skjer i ringeriksregionen i dagene framover.