Et fyrverkeri av en forestilling med MUA

MUA-skolekoret i Bassgarasjen.

MUA-skolekoret i Bassgarasjen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det ble en gnistrende konsert med MUA-elevene og lærerne i faget samspill til «Den STORE bandkonserten».

DEL

Innsendt For en fullsatt sal i Bassgarasjen i Ringerike kultursenter viste elevene sine musikalske talenter, til glede for langt flere enn bare morshjertene i salen.

Åpningsnummeret var skolekorets framføring av Merano, som mange kjenner fra musikalen Chess. Handlingen i Chess er en romantisk trekanthistorie lagt til et internasjonalt sjakkmesterskap i Merano i Italia.

Kveldens dyktige konferansier Sebastian Simensen fra 3 MUA var tydelig inspirert av denne historien, og tok utgangspunkt i nettopp Merano i Italia i sin opplesning.

Thomas Kvamme Urnes, Oda Fagervold, Ingeborg Bratvold og Thea Sofie Formo Selte.

Thomas Kvamme Urnes, Oda Fagervold, Ingeborg Bratvold og Thea Sofie Formo Selte. Foto:

Kjærlighetshistorie

Han fortalte en rørende kjærlighetshistorie i løpet av kvelden. Mellom hvert musikalske innslag leste Sebastian opp en episode i hovedpersonens liv, og avsluttet genialt hver sekvens med en intro av neste låt.

Flere ganger var avslutningen av hver del så spennende at publikum knapt kunne vente på neste innslag fra konferansieren. Vi kan røpe at det ble happy ending på storyen og på konserten.

Låter med trøkk

Sanglig og instrumentalt bød konserten på låter med trøkk som fikk det til å rykke i rockefoten, og mer melankolske sanger som gikk rett i hjerterota. Alt presentert med overbevisende musikalsk sikkerhet og uttrykksglede.

Bandet RUUN - Roots, Bloddy Roots med Eirik Berg Waadeland og Magnus Tungen.

Bandet RUUN - Roots, Bloddy Roots med Eirik Berg Waadeland og Magnus Tungen. Foto:

Et høydepunkt var avslutningen på første del da rockegruppa RUUN smadret en gammel og utslitt bass i scenegulvet. Nevnes bør også innslaget med 1 MUA-jentene utkledd i god gammel ABBA-stil. De skinte på scenen, og viste at de hører hjemme i denne bransjen.

Musikklinjen på Ringerike videregående skole har fått ry som en meget god skole for elever som vil utvikle sitt talent som utøvende musikere. Den STORE bandkonserten onsdag bekreftet det.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken