Blues i Bassgarasjen

URBLUES: Ulf Myrvold kommer til Bassgarasjen i Ringerike kultursenter.

URBLUES: Ulf Myrvold kommer til Bassgarasjen i Ringerike kultursenter. Foto:

Av

Ulf Myrvold, Spelemanns-nominert og blant annet kjent fra NRK, kommer med band til Bassgarasjen i Hønefoss lørdag.

DEL

InnsendtAgora Kulturkafé kan igjen, i samarbeid med Ringerike Kultursenter, invitere til Bluesnight i bassgarasjen lørdag 9. november.

Ulf Myrvold er kjent som miljøaktivist, skribent og naturfotograf/filmfotograf, og mange kjenner hans røst fra NRK Natur, hvor han i mange år har vært en del av den faste staben. Han har blant annet laget film om Mikkjel Fønhus, en kjent skikkelse for naturvenner fra Ringerikstraktene og Vassfaret.

Men i alle år har Myrvold også vært en svært dyktig musiker, med en spesielt rotfestet lidenskap for blues. Som glimrende utøver på munnspill og dreven vokalist har bluesen alltid vært en viktig del av Myrvolds liv, og han har mange års konsertliv bak seg, med flere bandkonstellasjoner.

Album i 2018

For få år siden begynte Myrvold å samarbeide med en gjeng førsteklasses, yngre rockemusikere med tilhold i Kongsbergtraktene. Sakte, men sikkert fant Myrvold fram til sin egen blues-stemme i dette samarbeidet, og la all sin lidenskap i å videreutvikle slidegitar ala Blind Willie Johnson til et nytt hovedinstrument. Det endte i 2018 med Ulf Myrvold Bands første albumutgivelse, og det er slidegitaren og ikke munnspillet som dominerer lydbildet.

Miksen av dyktige, unge rockere som ble trukket inn i bluesen, og en gammel bluesringrev med lengsel etter et råere, elektrisk uttrykk, satt som et skudd. Strålende anmeldelser fulgte, og det første albumet ble nominert til Spellemannsprisen i kategori blues.

En rekke konserter fulgte, blant annet på John Dee i Oslo – og under årets jazzfestival på Kongsberg spilte Ulf Myrvold Band en konsert det fremdeles går gjetord – en eksplosiv-bluesbejaende, musikkgledespredende happening med gjestevokalist fra Sør-Afrika.

Nominert til Spelemann

Den første konserten på flere måneder skjer i Hønefoss! Agora Kulturkafé fortsetter samarbeidet med Ringerike Kultursenter, og har 9. november for andre gang på en måned Bluesnight@Bassgarasjen!

Bassgarasjen er et svært egnet lokale for elektrisk, rocka blues – noe konserten med Berdon Kirksæther i oktober viste til fulle. Buskerud-blues fra øverste hylle – både i oktober og november. Nå bør Hønefoss-publikum benytte sjansen til å oppleve rykende, heit og blå ferskvare, med en av fjorårets gjennombrudd på bluesscenen: Ulf Myrvold Band!

Ulf Myrvold Band ga ut sitt første album i fjor, og ble på første utgivelse nominert til Spelemannsprisen. Kategorien er blues! Og det er rå, urban ur – blues vi snakker om – i elektrisk støpning, inspirert av blues-pionerer (som Robert Johnson, Son House og Blind Willie Johnson), moderne blueslegender og seinere års vestafrikansk ørkenblues. Myrvold har tatt til seg den særegne gitarteknikken fra disse gutta, og har med seg et band med førsteklasses musikere, med bakgrunn i hard rock.

Rocka Blues

Møtet mellom Ulf Myrvold og resten av bandet har skapt en unik og upolert ny blues-stemme her i landet, og dette er rein, upretensiøs og lidenskapelig rocka blues – med Ulfs mørke og røffe stemme, noen få sparsommelig, utvalgte munnspill-soloer, og et band som setter en praktfull beat i bluesens lekegrind.

Ulf Myrvold er inspirert av opptakene fra 30-tallet med blant andre Robert Johnson, Son House og Blind Willie Johnson, støvete og sjelfull musikk – selve grunnstøtten av ekte blues. Men også av modernister som Jack White, Hendrix og Ry Cooder – og ikke minst Tuaregene, som blant annet Ali Farka Touré og Tinariwen, med sin dronene, lengselsfulle og knusktørre afrikanske blues.

Bandet består av:

Ulf Myrvold: Vokal, slidegitar, munnspill
Vegard Eggum: Gitar
Julian Moe: Bass (og foto)
Svein Olav Eriksen: Trommer, perkusjon

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags