Stefan (32) står bak Jevnakers sprekeste undergang: – Håper folk vil stoppe opp

FARGERIK: Slik ser undergangen på Jevnaker ut nå, etter at graffitikunstner Stefan Hansen har gjort sitt.

FARGERIK: Slik ser undergangen på Jevnaker ut nå, etter at graffitikunstner Stefan Hansen har gjort sitt. Foto:

Av

Gjennom Street Art Jevnaker fremstår nå jernbaneundergangen i ny drakt.

DEL

Innsendt-Ja, det ble kjempebra. Jeg er meget fornøyd, smiler Bård Brørby, mens han legger ekstra trykk på meget.

Nå er det andre gatekunst-prosjektet hans ferdig. Det siste verket lyser opp jernbaneundergang ned til Haugerstranda og er laget av graffitikunstner Stefan Hansen fra Jevnaker.

Du har sikkert lagt merke til det allerede dersom du går tur i nærområdet på Toso. Den tidligere så grå jernbaneundergangen ned mot Haugerstranda lyser nå opp i rosa, grønt, blått og rødt.

Gatekunsten ble ferdig tidlig i høst og er resultatet av at Bård Brørby mottok Jevnaker kommunes innovasjonspris i februar med prosjektet Street Art Jevnaker.

LES OGSÅ: Jevnaker kommune har delt ut innovasjonspris: Ga 50.000 kroner til Street Art

En måneds arbeid

Stefan Hansen bor selv på Toso og har holdt på med veggmalerier og graffiti siden ungdomsskolen. Det nærmer seg 20 år og han sprayer rett og slett på alt som kan sprayes.

Veggene i undergangen er på rundt 40 kvadratmeter til sammen og Stefan har brukt om lag en måned på stuntet.

Street art er kjent fra storbyer som Berlin, London, Oslo og nå også Jevnaker. Hansen forteller at Street art er en type gatekunst som er en forlengelse av den mer tradisjonelle graffitien, og at han har tatt utgangspunkt i sin egen graffitistil.

– Ble ganske tøff

– Tanken var å friske opp og gjøre det spennende ved undergangen med bruk av former og fargekontraster. Jeg synes veggen ble veldig bra, fått med noen fine små detaljer som jeg liker å ha med i bildene mine.

– Helheten i undergangen ble ganske tøff og håper folk vil stoppe opp når de går forbi og syns det er spennende med noe nytt og annerledes her på Jevnaker.

Det var offisiell åpning i begynnelsen av september med både ordfører Lars Magnussen, kunstneren selv og inviterte gjester til stede. De fikk også høre Eirik Rosø Pladsen med egenkomponert musikk på saksofon i den vakre klangen under brua.

Storgata neste?

Jernbaneundergangen er det andre kunstverket som er en del av prosjektet Street Art Jevnaker som lokalpatriot og politiker Bård Brørby, bedre kjent som Bobby, står bak.

Det første prosjektet ble gjennomført i fjor, da ble rekkverket på brua der Sagveien krysser Svenåa ned mot Haugerstranda malt i gult og blått.

ENGASJERT: Bård «Bobby» Brørby håper på mer gatekunst på Jevnaker etter hvert.

ENGASJERT: Bård «Bobby» Brørby håper på mer gatekunst på Jevnaker etter hvert.


– Det jobbes nå med et samarbeidsprosjekt med kulturskolen og ungdomskafeen. Håper vi kommer opp med noe spennende kunst rundt Storgata 24 om ikke så lenge.

– I tillegg har jeg noen hemmelige små-kunstprosjektplaner i lomma. Så får vi se om det popper opp noe, sier Brørby hemmelighetsfullt og skyter inn:

– Dersom det er noen kreative krefter der ute som vil bidra, så er det bare å ta kontakt med meg så kan vi se på mulighetene for nye kunstverk i Street Art Jevnaker.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags