Mektig "Joy to the World"

 Joy to the World med MUA og Ringerike Janitsjar. Leserfoto

Joy to the World med MUA og Ringerike Janitsjar. Leserfoto

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

En stemningsfull stund med kor og korps dannet grunnlaget for en flott førjulskveld i Ullerål kirke.

DEL

I en stappfull kirke ble vi presentert for et svært variert program med en samling av kjente, og noen mindre kjente julesanger, alle fremført med høy kvalitet.

Ringerike Janitsjar og elevene fra musikklinja ved Ringerike videregående skole åpnet konserten  med "A Christmas Festival", et mektig fellesnummer som satte stemningen for kvelden. Dette var en medley sammensatt av mange kjente julesanger.

Klangfulle fellesnummer

Klangfulle fellesnummer som virkelig fikk nakkehårene til å reise seg ble avløst av solistnummere. Blant alle de flotte innslagene må vi spesielt trekke frem Lina Rognerud sin trompetsolo på Ole Edvard Antonsens «Vidda» med en svært varm og melodiøs klang i hornet, - eller Liv Johanne Lindsjørn som sang «Nordnorsk Julesalme» på en måte som rørte alle i kirka. En flott prestasjon og tolkning av den etterhvert så populære julesangen.

Gard S. Hella og Thomas Kvamme Urnes fra MUA. Leserfoto

Gard S. Hella og Thomas Kvamme Urnes fra MUA. Leserfoto Foto:

Gard S.Hella må også nevnes. Han fremførte sangen A Soldiers Poem av bandet Muse der han akkompagnerte seg selv på gitar - et innslag som varmet godt i den mørke desembernatten.

Etter fellesnummeret «Do they know it's Christmas», flott fremført med innlevelse av solistene Gard S.Hella og Thomas Urnes, ble kvelden avsluttet med Deilig er jorden sammen med publikum.

Musikklinja imponerte

Musikklinja på Ringerike videregående skole med dirigent Ingvild Hasund stilte med et kraftfullt kor og mange dyktige solister, og viste med dette i høyeste grad hvor viktige de er for kulturlivet i regionen.

Ringerike Janitsjar med sin nye dirigent  Øystein Olsen Vadsten framsto med en flott klang og dynamikk denne kvelden og med en energi det er lenge siden vi har sett og hørt av et korps. De over 40 musikanter og MUA-koret på nærmere 60 korister skapte for alle tilstedeværende en flott og minneverdig kveld.

Øystein er forresten en svært allsidig dirigent og hadde for eksempel arrangert musikken til både Carol of the Bells og Do they know it's Christmas der de nyanskaffede rørklokkene virkelig kom til sin rett.

Vi vil gjerne oppleve dette igjen og oppfordrer både korps og MUA til å fortsette sitt fine samarbeid, og ser allerede frem til neste års julekonsert.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.