Sterkt og vakkert i Hønefoss kirkestue

Lars Lindmo Leinebø og Fredrik Hallsteinsen bød på en personlig og stemningsfull «vente på kirken-konsert» fredag.

Lars Lindmo Leinebø og Fredrik Hallsteinsen bød på en personlig og stemningsfull «vente på kirken-konsert» fredag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Konserten med Fredrik Hallsteinsen og Lars Lindmo Leinebø i Hønefoss kirkestue fredag kveld, ble et bevis på at kirken «står om enn tårnene faller»!

DEL

Innsendt

Kirken, som jo består av alle som tilhører den, lever altså i beste velgående, også mens vi venter på ny kirke! Til tross for fredagskveld, som for flere er synonymt med «gullrekka, Skavlan og co», hadde mange funnet veien til Kirkestua for å lytte til «sart og stemningsfull, men også fengende rytmisk gitarmusikk»!

Fredrik og Lars, som begynte å spille sammen allerede på Veienmarka ungdomsskole, bød på en personlig, stemningsfull og veldig fin konsert, og sørget for «salig ventemusikk». (Ref. Ring Blad)

Allerede på ungdomsskolen fikk de, sammen med to andre, hederspris for å ha «representert skolen utad på en svært positiv måte». Ikke dårlig!

Siden de begge er konfirmert i Hønefoss kirke, kan vi kanskje, etter konserten fredag, tillate oss å si at de representerte Hønefoss kirke utad, på en svært positiv måte.

Mye har skjedd siden de gikk på Veienmarka ungdomsskole, og senere musikklinja på Ringerike videregående skole.

I tillegg til at de har giftet seg og blitt fedre til to barn hver, har de utviklet seg til å bli erfarne, dyktige og etterspurte musikere, som spiller på et bredt register!

Lars, som arbeider som frilans-gitarist og har sitt eget studio i Oslo, jobber for tiden bl.a. med albumet til Helena Tjelle Leinebø, som tidligere også har bidratt med konsert i Kirkestua.

Fredrik har gjort seg kjent som gitarist i en rekke produksjoner både på lokalt og nasjonalt plan.

Konserten, som var den femte i rekken av «Mens vi venter på kirken»-konserter, ble innledet med den vakre salmen «Mitt hjerte alltid vanker».

Sånn sett ble den også et fint bindeledd til forrige konsert med Nikoline R. Christensen, m. band, som avsluttet med nettopp denne salmen.

Fredrik og Lars spilte den samme salmen på julaften i Hønefoss gamle kirke i 2009, bare fire uker før kirken brant ned. Det var sterkt å se filmen (ligger på You Tube), der tidligere prost Jan Otto Myrseth, sammen med konfirmanter, går i prosesjon inn i vakre Hønefoss gamle kirke.

Ved siden av det instrumentale, fikk vi nemlig se film på et lerret, og det ble også vist et klipp fra minnesermonien i Bysalen Amfi, der de parallelt spilte «Kirken den er et gammelt hus». Vi fikk også se bilde av den fatale kirkebrannen.

Publikum ble i løpet av konserten invitert til å synge med på flere kjente salmer, bl.a. «Det er makt i de foldede hender», «O bli hos meg» og «Deg å få skode». Det ble på denne måten en litt annerledes konsert.

I tillegg til salmene, fremførte de også «Dagsmarsj», av Øystein Sandbukt, og et par selvskrevne låter (av Lars), kalt «dad-gad»-låter, en annerledes måte å stemme gitaren på.

Konserten ble gitt som gave til Hønefoss nye kirke, og vi takker for det rause bidraget!

Finale i «Mens vi venter»-konsertene blir i Norderhov Kirke den 11. juni, med Nye Hønefoss kirkekor (dirigent Stein Sødal), sammen med Madeleine Ossum (fiolin), Per Vollestad (sang) og Wolfgang Plagge (piano).

LES OGSÅ: Lars og Fredrik sørger for salig ventemusikk

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags