– Skremmende, proff forestilling

Ikke noe å si på lyssettingen når Vang skoles musikkorps inviterete til musikalske knep og knask. (Leserfoto)

Ikke noe å si på lyssettingen når Vang skoles musikkorps inviterete til musikalske knep og knask. (Leserfoto)

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det var både spøkelser og zombier på scenen da korpsene fra Vang og Sokna laget familieshow.

DEL

Søndag inviterte Vang skoles musikkorps og Sokna skole- og ungdomskorps til familieshow på Vang skole i Haugsbygd.

Helgen hadde vært satt av til seminar, og entusiastiske og kreative foreldre stilte opp for å lage kulisser, og kostymer, og sminke de håpefulle.

Ville det komme noen; ville folk se hva korpset gjorde utenom 17 mai?

Halloweenpyntet

Scenen var tidvis full av dansende zombier. (Leserfoto)

Scenen var tidvis full av dansende zombier. (Leserfoto)

Allerede ute på skoleplassen var stemningen satt, med lysende gresskar og en flott halloweenpyntet portal inn til konsertlokalet.

Hekser og troll ønsket velkommen med bøtter fulle av knask før turen gikk videre inn i mørket.

Det var greit å ha ei hånd å holde i når man kom inn, for der var det slett ikke gymsal lenger, men en mørk sal dekorert med spøkelser og andre skumle effekter.

I mørket hørtes rislende regn og torden i det fjerne. Hvert eneste sete fyltes med forventningsfulle små og store, og arrangørene måtte bære inn ekstra stoler og krakker.

Scenen var gjort om til en kirkegård, med gravstøtter og ei hvit kiste. Mange var spente på hva som skulle skje i tåka der oppe.

Kirkegård på scenen

Korpset kom seg på plass, og her var heller ingenting overlatt til tilfeldighetene.

Stilige uniformskledde musikanter var byttet ut med hekser, zombier, flere menn med ljåen og andre figurer vi helst ikke vil treffe en mørk natt.

Korpset åpnet med «Toccata», og programmet var i gang.

Og hvilket show vi fikk oppleve! Scenen, eller kirkegården, viste seg å være full av dansende små zombier, og opp fra kista steg en skummel figur kledd i en gammel korpsuniform.

Vi ble tatt med på en historie om gjenferdet på Vang skole, som viste seg å være en gjenglemt trommeslager fra gamle dager.

All musikk passet inn i historien som heksa på scenen fortalte; blant annet «Thriller», «Don’t go out on Halloween», og «Monster under the Bed».

Tubaspøkelse

Et spøkelse steg til værs fra en tuba. (Leserfoto)

Et spøkelse steg til værs fra en tuba. (Leserfoto)

Vi opplevde et spøkelse som fløy opp fra tubaen på scenen, og da måtte selvfølgelig «Ghostbusters» være på repertoaret, i tillegg til fire ivrige spøkelsesjegere som til slutt fikk temmet spøkelset.

De yngste i korpset var både dansere og musikanter, og imponerte stort med å spille to sanger, der publikum fikk være med å synge på den ene; «Skrekkmusikk». Det var for øvrig første gang de spilte for publikum, og mange hadde bare noen uker med instrumenter.

Når publikum står og danser på siste nummer, kan vi vel slå fast at korpsets halloweenshow var en suksess. Arrangørene var på forhånd spente på interessen fra bygdas små og litt større, men det hadde de ingen grunn til, og flere musikanter ga uttrykk for at dette var det morsomste de hadde vært med på!

Lysshow

Her var det ikke spart på de tekniske effektene, og både laserlys, strobelys, røyk og lyd-effekter bidro til et fantastisk show for både aktører og publikum.

Både dirigent Tor Eid, og leder Åse Meier kan fortelle om en økende interesse for korpset i bygda, og de er veldig glade for å få vist seg fram også denne årstiden.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags