Imponert over ungdomsklubb

Artikkelen er over 10 år gammel

7.000 dugnadstimer ligger bak ungdomsklubben og klubbkafeen Freezone, som offisielt åpnet fredag.

DEL

Det var en stolt ledelse i Stiftelsen Positiv Oppvekst som fredag hadde invitert sponsorer, frivillige og kommunerepresentanter til høytidelig åpning av Club Freezones klubb og ungdomskafe.

7.000 dugnadstimer og fire millioner kroner, gitt av lokalt næringsliv, ligger bak de nye klubblokalene, som også huser stiftelsens kontorer, diskotek, scene og konsertlokale, multimedierom og kafe.

Styreleder Arnbjørn Moløkken i Stiftelsen Positiv Oppvekst åpnet høytidelighetene med å ønske samtlige inviterte velkommen, og fortalte sammen med byggeleder i stiftelsen Werner Jacobsen om hvilket arbeid som lå bak de nye klubblokalene, og hva som er tanken og målet med aktivitetene i Freezone.

Klippet snoren

Arnfinn Baksvær klippet på vegne av ordfører Kjell B. Hansen snoren og erklærte klubblokalene før åpnet, før sponsorer og klubbens leder, Stian Høibråten, fikk si noen ord.

Han presenterte noen av konseptene i Club Freezone, blant annet den Idol-inspirerte konkurransen "Fiol - jakten på en klubbstjerne", der Nikoline Christensen gikk av med seieren tidligere i år.

En del av premien hennes var å få opptre under den offisielle åpningen av klubben. Nikoline opptrådte med sikker stemme og stødige pianofingre "God help the outcasts" fra musikalen Ringeren av Notre Dame. Hun skal også opptre når ungdommene skal få testkjøre den nye klubben fredag kveld.

Fikk møbelkroner

Gjensidige-stiftelsen har gitt penger til møbler og inventar i klubblokalene, og var representert under åpningen ved Sissel Merete Andersen og Per Engebreth Askilsrud.

Askilsrud overrakte offisielt sjekken pålydene 150.000 kroner til Moløkken, som røpet at de fleste av pengene allerede var brukt opp og at de fremmøtte selv satt på en del av pengene når de satt på kafestolene.

- Søknaden tilfresstilte alle våre kriterier, sa Askilsrud da han overrakte sjekken, og la ikke skjul på at hn var dypt iponert over dugnadsånden og frivilligheten, stiftelsens innsats for ungdom og deres forebyggende arbeid.

- Da trenger jeg ikke vel ikke si noe om grunnen til at Positiv Oppvekst får disse pengene, sa Askilsrud.

Tårevåt overrekkelse

Også Ringerikes sparebank var representert ved Kristin Ruud og banksjef Alf Erevik. Banken er den som har gitt mest til ferdigstillingen av klubblokalene, og Moløkken hevdet at han bare så vidt klarte å holde tilbake tårene da Ruud overrakte sine gratulasjoner og blomster til stiftelsen.

De inviterte var dypt imponert over det de fikk se da byggeleder Jacobsen holdt en rask omvisning i lokalene. Stiftelsen Positiv Oppvekst måtte tåle mye skryt for både gjennomført stil, gjennomtenkte konsepter og flotte tiltak for distriktets ungdommer.

Fredag kveld innvies klubben skikkelig, når ungdommene inntar sine nye klubblokaler i Hønefoss sentrum.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags