Mari Lunder spiller Alvilde, som er en ugift kvinne som får et "uekte" barn. Hos kapellanen får hun beskjed om å stable på beina en barnefar, og dermed er Øyvind Sogns rollefigur Harald inne i bildet.

- Harald er en barndomsvenn, som stiller opp som barnefar på kontoret hos den strenge kapellanen, forteller Mari Lunder.

Må gifte seg

Mer problematisk blir det imidlertid når det også forlanges at barnets foreldre skal inngå ekteskap.

Sentralt i handlingen finner vi også den geskjeftige kirketjener Evensen, samt flere frodige fabrikkdamer - med "Dobbelt-Petra" i første rekke.

Fra arbeidermiljø

- Dette blir ofte kalt en folkekomedie, og mange mener at det er den beste som er skrevet i Norge av dette slaget. Oskar Braaten hentet handlingen til bøkene sine fra arbeidermiljø, og i dette stykket er det mange fine typer som utgjør et frodig persongalleri, sier Lunder.

Mange med

Det er Lunner revy- og teatergruppe som setter opp forestillingen, og i alt er omkring 15 personer innom scenen. I tillegg har omtrent like mange tatt på seg andre oppgaver rundt oppsetningen.

- Det var Jan Peter Lyngstad, som har regi og instruksjon, som foreslo at vi skulle sette opp "Den store barnedåpen", forteller Lunder.

Første lydfilm

Stykket blir ikke satt opp så ofte nå for tiden, men er godt kjent for mange gjennom TV-visninger av den klassiske norske spillefilmen fra 1931, med Aase Bye og Einar Sissener i hovedrollene. Det var den første norske lydfilmen som ble laget.

Uten musikk

For teateramatørene fra Hadeland er forestillingen også en form for debut.

- Dette er første gang vi setter opp et stykke helt uten musikk. Det stiller større krav til oss som skuespillere når det gjelder presisjon og konsentrasjon, forteller Lunder.

- Det har vært moro å prøve noe nytt, og vi ligger godt an før premieren. Alle har funnet godt fram til sine typer, slår hun fast.

Interessen rundt forestillingen har vært stor før premieren fredag kveld.

- Vi har allerede solgt 1.040 billetter, og vi satser på å holde åtte forestillinger i første omgang, opplyser Lunder.

Siste forestilling går etter planen 17. februar.

Tåteflaske

Med på scenen blir også en ekstra rekvisitt som har budt på enkelte praktiske vansker.

- Vi har vært ute etter en gammeldags tåteflaske. Etter at vi gikk ut med etterlysning på Radio Randsfjord har vi omsider lyktes; den kommer med bussen fra Fall, forteller Mari Lunder.

Gamleprest og kirketjener

I tillegg til de to lokale aktørene i rollene som Alvilde og Harald, møter vi blant andre Marthe Ohren som "Dobbelt-Petra", Jan Reidem som gamlepresten, Roar Kalvsjøhagen som kirketjener Evensen og Lars Erik Lyngstad som kapellanen.

Ytterligere en lokal aktør finner vi i fabrikkjenta Toralfa, som spilles av Marianne Gulliksen fra Hønefoss.

Jobber på tvers

Lunder kan fortelle at det har vært en viss nervøsitet for det å sette opp en slik forestilling så tett på storsatsingen "Which Witch", men frykten ser ut til å ha vært ubegrunnet, skal vi dømme etter billettsalget.

- Det ser ut til at det bare er positivt med så mye aktivitet på kulturfronten. I hele miljøet tar vi hverandre i bruk, og vi har flere medlemmer i LURT som også har vært med i Which Witch, sier en fornøyd Mari Lunder.