Gå til sidens hovedinnhold

I år kom julaften tidlig - og for en gave!

Artikkelen er over 7 år gammel

Mens de fleste ungene lengter og lengter til julaften, kunne ungene ved Jevnaker kulturskole slippe jubelen løs allerede i kveld.

Sparebankstiftelsen Jevnaker, Lunner og Nittedal tro til i kveld med årets kulturgave på Jevnaker, da daglig leder Magnus Magnussen overleverte en sjekk på hele 900.000 kroner til kulturskolen på Nesbakken.

Pengene skal fordeles med 300.000 kroner hvert av de neste tre årene. Og ikke én krone skal gå til drift.

- Den overraskelsen jeg har å fortelle dere er enormt stor, sa kulturskolerektor Kristin Krogvold Eriksen og høstet overraskende gisp og stor applaus fra publikum, da hun røpet størrelsen på gaven.

- Pengene skal ikke gå til drift, fordi det er Jevnaker kommunes ansvar. Derfor har vi også snakket med ordfører Hilde, slik at hun ikke skal kutte i budsjettet til kulturskolen fordi sparebankstiftelsen gir oss penger. Og det har Hilde sagt at det skal hun ikke gjøre. Så da stoler vi på det, sa kulturskolerektoren med et smil.

Ønskeliste

Å få 300.000 blanke kroner hvert år i tre år som skal gå til alt annet enn drift, er en drøm av en julegave for enhver kulturskole.

- Jeg har en kjempefin jobb som går ut på å støtte lokale lag og foreninger i bygda vår. Så jeg er en slags julenisse hele året, sa Magnus Magnussen, da han overrakte den store sjekken.

- Vet dere hva en sjekk er? Sjekk er noe vi brukte i gamle dager, sa Magnussen og roste kulturskolen.

- Jevnaker kulturskole gjør en stor og viktig jobb i bygda. Og jeg vet at dere har en stor ønskeliste over utstyr dere trenger, sa Magnussen.

- Noe av det første vi skal kjøpe i 2014 er et trådløst lydanlegg med mikrofonmygger. Så den neste teaterforestillingen vi skal ha i Hønefoss, blir da med godt lydutstyr, sa Eriksen.

Juleavslutning

Gaven ble overrakt under kulturskolens juleavslutning, i et lokale som var stappende fullt av små og store som klappet til det fikk servert fra scenen.

Barneteatergruppen viste fram et fint julespill som både var moderne og tradisjonelt på samme tid, om hvor viktig det er å stresse ned i julen, selv om juleforberedelsene kan være stressende i seg selv. Ungene var flinke skuespillere og sangere, men de mange lyse og spede stemmene vil bli mye bedre hørt når de nå snart blir brakt videre ut til publikum gjennom myggmikrofoner og høyttalere.

Etter pausen var det klart for de yngste gitar- og sangelevene og treblåserne.

Kommentarer til denne saken