Flerkulturelt for små og store

Deltakerne på språktreffet hadde mye å snakke om. På norsk.

Deltakerne på språktreffet hadde mye å snakke om. På norsk. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ringerike bibliotek huser hver tirsdag tilbud av kulturell art for små og store nye nordmenn.

DEL

På formiddagen inviterer Ringerike kulturskole, Frivillighetssentralen og biblioteket til både språkkafeog spedbarnstreff.

Kulturskolerektor Dagny Grøndahl Krogness var fornøyd med frammøtet sist tirsdag, men håper flere finner veien til biblioteket i ukene framover.

Norskpraksis

– Språkkafeen er en fin anledning for dem som ønsker å forbedre norsken sin, enten de nettopp har flyttet hit eller bodd her i mange år, sier hun.

– Nivået på språkkunnskaper varierte på det første treffet, men det var tydeligvis givende for dem som kom. Innledningsvis delte vi oss i grupper og snakket litt om hvem vi var og hvor vi kom fra. Her var deltakere både fra India, Palestina, Libya, Kurdistan, Kina, Syria og Eritrea.

Dagny Grøndahl Krogness håper mange mødre etter hvert finner veien til spedbarnstreff på biblioteket. Her sammen med to fra Argentina.

Dagny Grøndahl Krogness håper mange mødre etter hvert finner veien til spedbarnstreff på biblioteket. Her sammen med to fra Argentina. Foto:

Flere temaer

– I tiden framover kommer vi til å ha ulike temaer å snakke om. Det kan være bolig, jobbsøking, mat, bøker, norsk historie, trafikk, barnehage, skole, utdanning og mye mer. Vi har stor tro på at dette kan bli et berikende tilbud, sier Grøndahl Krogness.

Spedbarnstreff

Hver tirsdag er det også spedbarnstreff.

– På det første kom to mødre med barn. Begge tilfeldigvis fra Argentina, uten at de kjente hverandre fra før. Målet er å skape et miljø for dem og hjelpe kvinner til å komme seg ut og møte andre, sier Grøndahl Krogness, som håper flere vil finne veien til disse spedbarnstreffene etter hvert.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags