Variert kulturhelg: Viser, country, rock og smektende tenorer

Endelig hjemme: Toril Karlengen trives i det gamle huset på Nakkerud.

Endelig hjemme: Toril Karlengen trives i det gamle huset på Nakkerud. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ringerike kultursenter dekker alle sjangere i helgen.

DEL

For her kan du høre Benny Borgs vare visepop og iørefallende melodier med sterke tekster. Eller Toril Karlengen og Road Riders som inviterer til countryfest. Mens operaelskere og tilhengere av smektende tenorklanger kan få med seg Tenorane og Steffen Horn på Byscenen.

Og fredag kveld er det rock med Kaos i Bassgarasjen. (Og jommen er det ikke jazz også, i Bassgarasjen på søndag.)

Visepop

Benny Borg er på veien med godlynt selvironi og såre opplevelser. Forestillingen heter «Da og nå» og spilles på Bysalen Amfi lørdag. Der du helt sikkert får høre «En spennende dag for Josefine», «Den store dagen», «Balladen om Morgan Kane», «God morgen min kjære og mange, mange flere av Borgs låter.

Han møter du på Bysalen Amfi lørdag kveld.

Country

Det er også på lørdag at Toril Karlengen (fra Ådal) sjekker inn i Bassgarasjen med sitt band og countryåter det svinger av.

Toril har nettopp sluppet plate på sosiale medier, «The one I love» er tittelen på den. Men hun byr også på låten som brakte henne helt til topps i fjorårets country- og danseband-konkurranse via ScanSat Radio, nemlig «Cowboy take me home» av Dixie Chicks og mye mer.

Les om Toril her: Fra sand til sang for Toril Karlengen

Tenorer

Tenorene finner du på Byscenen i kultursenteret søndag, med et horn i siden. Det er Steffen Horn, uten horn, men med piano, som ligger i det begrepet. Forestillingen er regissert og koreografert av Tomas Glans, som har hatt som ambisjon å tilby det mest komplette konsertshowet noensinne. Han har blant annet hatt stor suksess med Billy Elliot.

Forestillingen har tatt med seg klassiske perler, som kjente verk, opera og operette-slagere, viser og popsanger, og det synges mye på norsk, blant annet i Ragnar Hovlands gjendiktning av «Torna av surriento» og Arnt Birkedals versjon på «The long and winding road».

Jazz

Og så må du ikke glemme, at både Per Mathisen, Gary Husband og Ulf Wakenius er på plass i Bassgarasjen med jazzkonsert søndag kveld.

Les om konserten her: Supertrio deluxe til Bassgarasjen

Rock

Det lokale rockebandet Kaos var blant bandene som fikk lov å innvie Bassgarasjen under Krafttak for kultur i februar. Nå er de tilbake med ferske låter og rocka framføring på samme sted fredag kveld.

Les om konserten her: Nå blir det Kaos i Bassgarasjen

Dette skjer i ringeriksregionen

Scroll nedover for å se oversikt over hva som skjer i ringeriksregionen i dagene framover.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags