Gå til sidens hovedinnhold

Påstår at hun kan gjøre deg 12 år yngre på 12 uker

Artikkelen er over 4 år gammel

Berit Nordstrand har tro på enkle endringer for å øke livsgleden.

Kostholdseksperten og overlegen er lidenskapelig opptatt av å spre sitt budskap. Om at det er veldig lite som skal til for å ha det litt bedre med seg selv og helsa si. Så opptatt av det, at hun sa opp jobben og bega seg ut på veien for å formidle det til så mange som mulig.

Enkelt budskap

– Budskapet er enkelt, sier en sprudlende Nordstrand;

– Kos deg med mat som gir kroppen viktige byggesteiner. Spis dessert. Men reis deg opp og stå noen minutter etter at du har spist middagen og gå deg en tur ut eller to runder rundt huset. Det er ikke så mye mer som skal til før du finner igjen den beste utgaven av deg selv. Det handler ikke om offer og forsakelse, men om glede. Det er nemlig ingen grunn til å eldes før tiden. Og det er ingen grunn til å piske folk rundt på et helsestudio. Det er bedre å gå en tur i skogen.

LES OGSÅ: Refser smågodtkrig 

Lege og ekspert

Damen vet hva hun snakker om. Hun er utdannet lege, spesialist i klinisk farmakologi, spesialist i rus- og avhengighetsmedisin og kognitiv terapeut. Hun har 25 års erfaring i klinisk arbeid som lege.

– Jeg bruker kompetansen fra arbeidet med rusavhengige når jeg skal inspirere og heie fram livsendringer, sier Nordstrand.

Seksbarnsmoren

Hun har seks barn og deler også kunnskap og metoder om hvordan du får til en smartere livsstil i en hektisk hverdag.

– Jeg har hatt mange eureka-øyeblikk, sier Nordstrand.

– Jeg var alenemor, hadde overlegestilling på St. Olav og fem barn under åtte år. Det er da du må finne ut hvordan du skal hente fram overskuddet og ta vare på deg selv. Ett av svarene er avstressing og hverdagsyoga. Et annet er å sove godt. Ikke sove nok. Jeg har metodene og vet hva som er triggerne til endring til det bedre.

På Byscenen onsdag

– Nei da, det er ikke et belærende foredrag om kosthold og helse jeg skal holde. Det jeg håper er å inspirere og at folk skal føle seg superinspirert etterpå. Og jeg lover at det skal bli morsomt å høre på, sier Berit Nordstrand, som du finner både på Instagram og Facebook og på egen nettside og som fast spaltist i Tara.

Onsdag finner du henne på Byscenen i Ringerike Kultursenter for å gi deg «En ny start på resten av ditt liv».

Kommentarer til denne saken