Sammen med 51 andre deltakere fra hele Østlandet har de vært på sommerkurs på Ringerike Folkehøgskole, og avslutter uken der de skal produsere sitt eget musikalske show.

– Dette er en litt uvanlig sommerskole for oss korpsmusikanter. Vi spiller ikke typisk korpsmusikk, som marsjer og slikt. Det gjør vi i mai, men her er det mer jazzaktig og improvisasjon, forteller Martin og Sunniva.

Stilartene er musikk for storband, blåserrekke, gospel og spanskinspirerte rytmer og tone.

– Det som også er annerledes er at vi skal lære å arrangere og produsere et show, hvordan konserten skal se ut og hvordan det rigges på scenen. Så må vi etterpå rigge ned og rydde alt på plass selv. Lærerne skal bare veilede oss.

Eneste deltaker fra Hønefoss

Martin er den eneste deltakeren fra Hønefoss, og innkvartert på folkehøyskolen til tross for kort vei hjem.

– Det er veldig greit å være den eneste fra byen her, for da blir jeg bedre kjent med de andre. Jeg har hatt en kjempefin uke og lært masse. Det er andre gang jeg er med på sommerskole, forteller Martin som har spilt i korps i syv år, forteller han.

Martin og Sunniva forteller om lange dager. Det begynner med frokost klokken åtte og kveldene avsluttes med musikalsk møte klokken 22.

Da holder de åtte lærerne intimkonsert og så synger de og avslutter med godnattsang og eventyrfortelling. Klokken 24 skal det være ro på skolen.

– Ja, det er lange dager, men merker ikke så mye til det for vi har det så gøy og lære masse. Så har vi felles pauser alle sammen, og blir enda bedre kjent. Så treffes vi igjen på korpsstevner og andre kurs, forteller Sunniva.

Hele korpsmusikanten og ulike stilarter

Kursleder og dirigent Ante Skaug, som til vanlig er dirigent for Lørenskog Skolekorps. Han er drivkraften bak konseptet Glowmusic og arrangerer årets sommerskole «Lift Off».

– Vi jobber med hele korpsmusikanten. Dette er et spille- og produksjonskurs på høyt nivå, med fokus på improvisasjon og ensemblespill, sier Skaug.

– Vi tilbyr deltakerne musikalsk input i forskjellige stilarter og verdifull ballast på konsertproduksjon. Målet er at dette kurset skal gi kunnskap som løfter den neste skolekorpskonserten til nye høyder, forteller Ante Skaug.

Sommerkurset avsluttes med konsert på Byscenen klokken 16.00 søndag femte august.