Fenomenet Bisån ble permanent og nå slippes plate

Erik Næss, Fredrik Karlsen og Anders Langset utgjør Bisån.

Erik Næss, Fredrik Karlsen og Anders Langset utgjør Bisån. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi kom sammen for å spille en enkelt konsert på Kooperativen, sier Fredrik Karlsen. Og det ble ikke med det.

DEL

Det har gått to år, nå og nå slippes plata.

Her er historien om Anders Langset, Fredrik Karlsen og Erik Næss, fortalt av dem selv:

BISÅN ble startet for over to år siden, og intensjonen var at dette skulle være en engangshendelse på Kooperativen bare for gøy.

Anders hadde møtt Eirik på en annen jobb, og ville gjerne sette oss tre sammen for å se hva det kunne generere. Fra første stund hadde vi god kjemi, både musikalsk og sosialt, og det ble helt opplagt at vi måtte fortsette videre etter første konserten.

I løpet av de siste to årene har vi vært på utallige hytteturer, der rundt 40 låter har blitt unnfanget. I tillegg har vi spilt flere konserter både på Lloyds og Kooperativen, samt mange andre steder på Østlandet. I januar spilte vi for et tettpakket Mono i Oslo.

I desember begynte vi å spille inn i Velvet Recording i Spydeberg. Dette var en utrolig givende prosess, og etter å ha sendt rundt noen demoer til diverse plateselskaper, landet vi på et samarbeid med labelet VME.

 Dette har nå resultert i at vår debutsingel slippes neste fredag 19/5, og at det kommer debutalbum til høsten / vinteren. Singelen er tilgjengelig på fredag på alle aktuelle strømmetjenester, og skal dessuten ha premiere på Stjernepose på NRK P13 fredag kveld, skriver Fredrik, og legger til at i juni blir det mulig å oppleve Bisån live i Hønefoss igjen, over et halvt år siden forrige konsert.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags