Gå til sidens hovedinnhold

Bokbader hverandre i Fengselet

Artikkelen er over 4 år gammel

Forfatterne Vigdis Hjort og Trond Henriksen skal bokbade hverandre i Fengselet i Hønefoss tirsdag.

Det ligger an til et spennende møte i kulturstiftelsen Fengselet. Vigdis Hjort vant Bokhandlerprisen i 2016 for «Arv og Miljø» og er nå nominert til Nordisk råds litteraturpris.

Trond Henriksen debuterte med boka «Ingen murer er for høye. Mitt liv med dop, kriminalitet og politikk» i fjor.

Arveoppgjør og kriminalitet

Hjorts roman handler om familiehistorie og arveoppgjør som setter voldsomme krefter i sving. Hun skriver eksistensielle bøker om menneskers vilkår og livsvalg, og har et skarpt blikk for aktuelle temaer i samtiden.

Henriksens roman er en selvbiografisk historie om hans liv med dop, kriminalitet og lange dommer, om hvordan han fant veien tilbake til samfunnet, og om å reise seg. Igjen og igjen.

Som gutt fant han seg bedre til rette i gjengen på Østbanen enn i klasserommet. Gjengen gjorde det til en spesialitet å rappe biler og kjøre fra politiet, lenge før de var gamle nok til å ta lappen. Første gang han ble arrestert hadde han ikke engang nådd den kriminelle lavalder på 14 år.

Etter hvert kom han til å gå inn og ut av fengsel, og fikk et minneverdig opphold på Bastøy. Etter flere oppsiktsvekkende ran og en dramatisk episode som involverte kidnapping av en politimann ble han utropt til Norges farligste kriminelle i 1991.

Langt forfatterskap

Hjort har vært forfatter siden 1983 da hun debuterte med barneboken Pelle-Ragnar i den gule gården som hun fikk Norsk kulturråds debutantpris for. Sin andre bok «Jørgen + Anne er sant» fikk Kritikerprisen. «Drama med Hilde» var hennes første bok for voksne. Hun har fått Gyldendalprisen, Kritikerprisen, Amalie Skram-prisen, Brages Hederspris og Aschehougprisen.

– Vi gleder oss til forfatterkvelden, sier Ellen Sofie Aasheim i Fengselet.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.