Gå til sidens hovedinnhold

Matt Damon kommer ikke, men det gjør Kjell B. og Anneke von der Lippe

Artikkelen er over 3 år gammel

Arrangørene tok nok litt i da de annonserte håp om Matt Damon eller Harrison Ford som snorklippere for filmfestival for unge filmskapere.

For de kommer ikke. Men snorklippere blir det. I form av Emmy-vinner Anneke von der Lippe og ordfører Kjell B. Hansen. Som etter å ha vandret opp den røde løperen foran Hønefoss kino skal åpne en filmfest mange har stor tro på.

Blant annet Sparebankstiftelsen Ringerike og nabostiftelsen i Hadelandsområdet, som har drysset 450.000 blanke kroner over filmfestivalen fordelt på tre forestående år.

Det er sikkert initiativtakerne Kurt og Ivonne Salo glade for.

Flyttet fra Langesund

De forsøkte seg med en internasjonal filmfestival for unge i Langesund i fjor. Dit kom heller ikke Matt Damon eller Harrison Ford, men skuespiller Nils Ole Oftebro.

 

Nå har de flyttet til Ringerike, og fått mye oppmerksomhet for sin satsing på en ny filmfestival i samme stil.

International Youth Film Festival

Filmfestivalen, som heter Ringerike International Youth Film Festival (RIYFF) byr på filmskapere mellom 14 til 26 år fra 40 land, som er representert med 74 filmer. De skal vises i Ringerike Kultursenter i de dagene filmfestivalen varer, fra 8. november til den avsluttes 11. november. Det blir også workshops under festivalen.

Men åpningsseremonien er i Hønefoss kino tirsdag 7. november.

Kommentarer til denne saken