Mandag 24. juli, tidlig på ettermiddagen, inviterer den lokale delen av organisasjonen Tilt til fellesøvelse for alle som vil være med på et stunt.

Selvfølgelig på perrongen på Hønefoss stasjon, der det også skal danses når toget tøffer inn på området 2. august.

– Tenk så tøft!, sier Regina Rasmussen og Mette Stenersen.

De har allerede lagt seg i hardtrening for å perfeksjonere små og store dansere til eventet.

Aktive Tilt

– Tilt er et prosjektforetak som går over tid i flere kommuner i Buskerud. Vi i Ringerike har vært ganske aktive, sier Rasmussen.

– Blant annet har vi knyttet til oss lag og foreninger på tvers av alder og interesse som gjerne vil delta. Både på flashmob-dans og på aktivitetene som skal skje utover høsten. Da blir det forestillinger og workshops og mye moro å være med på.

Men nå er det altså fellesdans for sommertoget som gjelder. Og den håper de vil samle mange.

– Både unge, voksne og eldre er hjertelig velkomne til å delta, sier de to.

– Og man behøver ikke være erfaren danser. Trinnene er lette å lære, sier Rasmussen.

Videoen, der du kan se dansetrinnene, ligger på hjemmesiden til Tilt.

LES OGSÅ: De skal holde spektakulær tutekonsert på stasjonen

Samordner programmet

Mette Stenersen i den regionale reiselivsorganisasjonen er prosjektleder for å samordne alt som skal skje på NRK Sommertogets stopp lokalt.

– Vi begynner å få ting på plass. Nå er programmet for stoppen på Gran, Roa og Jevnaker klart, og vi jobber med de siste trådene for Hønefoss. Og er veldig glade for at Sokna har kommet på banen også, sier Stenersen.

LES MER: Soknedølingene svinger seg rundt for å fylle perrongen

På Hønefoss vil Drolsum stasjon og deres «Alltid forelska» danse toget inn på stasjonen med publikums flashmob, deretter tar Pingla i Rockefroskene over med «Hopp i det».

LES MER OM FROSKENES SANG:

Etter dette går det slag i slag med program fra både NRKs underholdningsvogn, quiz og annen moro, og på stasjonen blir det folkefest-arrangement med matmarked, aktivitetsboder og ikke minst – egen scene med både kjente og mindre kjente ringerikinger – gjennom hele dagen, opplyser Mette Stenersen.

Hun vil ikke røpe alle detaljer ennå, bare at hun er sikker på at det blir en flott fest på stasjonsområdet på Hønefoss stasjon nesten hele dagen 2. august. Og at det blir mange, gode lokale innslag av forskjellig art, er helt sikkert.

LES OGSÅ: Dekker på perrongen med mat av alle slag

Hør generalprøven på tutekonserten:

Dette skjer i ringeriksregionen

Scroll nedover for å se oversikt over hva som skjer i ringeriksregionen i dagene framover.