Gå til sidens hovedinnhold

Hønefoss-premieren på Skjelvet var alt annet enn katastrofe

Artikkelen er over 2 år gammel

Den første filmen skapte bølger. I helgen skapte Skjelvet rystelser i hele Kino-Norge.

På landsbasis har 150.798 kinogjengere sett den nye, norske storfilmen Skjelvet i løpet av premierehelgen.

– Den har dermed slått Bølgen sin åpningshelg, og er den beste åpningshelgen i 2018, også da foran Mamma Mia, forteller kinosjef i Hønefoss, Katrine Wang Svendsen.

Bedre enn Bølgen

Også i Hønefoss har Skjelvet trukket folk til kinoen i stort monn.

– I Hønefoss hadde vi et besøk på 1.676. Ser vi på tall fra 2015 hadde forgjengeren Bølgen 1.133 besøkende åpningshelgen sin.

Premierehelgen besto først og fremst av mange tilgjengelige visninger. De fleste skulle ha mulighet til å se en visning av Skjelvet enten de ville se den tidlig på dagen eller sent på kvelden.

Les også

Slik skal de lokke deg til filmfestivalen i Hønefoss

 

Artige påfunn

Og du la kanskje merke til at noe var annerledes?

– Foajeen vår ble pyntet med gule sperrebånd samt artige plakater som for eksempel sa «toalettene kan riste» eller «fare for snacksforspillelse». Vi satte også fram litt snacks og bød på kjeks, druer og småsjokolader, forteller Wang Svendsen.

– Vi har også fått bestilt inn et kart laget i samarbeid med Norsar om store jordskjelv i Norge. Dette henger idet man kommer opp trappen mot kiosken og har fanget manges oppmerksomhet. De ansatte var selvsagt også kledd opp i gule vester og vernehjelmer.

LES OGSÅ: Kinoen rustes opp: Ut med de gamle setene – inn med gullrekka

Røyk og lydeffekter

Fredag var selve premieredagen, og denne ble markert på en spennende måte.

– Fredagen var den store premieredagen og på kvelden her fikk vi masse hjelp fra arrangørene av Villmann-løpene. Utenfor kinoen ble det satt opp røykmaskin som pulset ut damp. Denne sto sammen med Volkswagen bil i Skjelvet-design og skapte en tøff stemning ute, forteller kinosjefen.

– Inne var det satt opp lydeffekter som nærmest vibrerte hele lokalet og samtidig kom det både drønn og alarm-lyder. Det var også satt opp lys som blinket og fikk fram følelsen at her var det katastrofe på ferde. Det hele skapte en fantastisk atmosfære og opplevelse. Enda bedre når man snakker med gjestene etterpå og alle skryter av filmen, sier hun med et smil.

Det er satt opp visninger av Skjelvet hele uken.

Les også

Vi testet den «nye» storsalen på Hønefoss kino: Klining på bakerste benk – eller full relax på gullrekka?

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.