Hole Art Center inviterer naturen inn på Galleri Klevjer

NY UTSTILLING: Gallerist og kunstner Elenor Martinsen på Hole Art Center presenterer en ny utstilling på Galleri Klevjer.

NY UTSTILLING: Gallerist og kunstner Elenor Martinsen på Hole Art Center presenterer en ny utstilling på Galleri Klevjer. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag 20. august åpner Hole Art Center ny utstilling hos Galleri Klevjer. Denne gangen blir det maleri med Bjørnar Aaslund og foto med Erik Jansen.

DEL

– Begge disse kunstnerne har et nært forhold til natur, men de bruker hver sin uttrykksform, sier gallerist og kunstner Elenor Martinsen på Hole Art Center.

Hun ble selv kjent med fotograf Erik Jansen for noen år siden da de hadde en utstilling sammen på Hole Art Center. Jansen er først og fremst en landskapsfotograf som er glad i å la lys- og værforhold påvirke resultatet.

Dypdykk i naturen

– Jeg har sett kvaliteten på hans fotografier over tid og jeg synes han er svært dyktig. Han skiller seg ut med sine dypdykk inn i naturen. Å utmerke seg ut som fotograf i dag er ikke lett, i en tid hvor alle tar bilder. Jeg liker hans langsomme tilnærming til et foto. Han bruker lang tid på hvert bilde og det kan jeg som betrakter virkelig fornemme, sier Martinsen.

Det er første gang hun stiller ut Bjørnar Aaslunds malerier. De nye maleriene som vil bli vist på Helgelandsmoen blir et dypdykk inn i Aaslunds abstrakte og fargerike natur.

– Jeg har fulgt med på hans malerier de siste tre årene og nå syns jeg tiden var moden nå til ha en separatutstilling med hans flotte malerier. Jeg synes at begge disse kunstnerne har noe til felles ved at de går nært innpå naturen, men i hvert sitt media. Jeg tror dette kan bli en berikende og spennende utstilling som avslutning på sommeren her på Galleri Klevjer, sier galleristen.

Trekker mer folk

Martinsen er godt fornøyd med utstillingslokalene.

– Det har vært fint å være sammen med Klevjer. Det er et veldig sjarmerende hus og vi trekker flere folk når vi er i samme hus. Det er litt mindre plass enn jeg er vant til, men jeg synes det blir utrolig fine utstillinger i dette «eventyrhuset», sier Martinsen med et smil.

LES OGSÅ: Hole Art Center flytter til Galleri Klevjer for sommeren 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags