Fjord og fjell med Karianne Gruer Torp

Karianne Gruer Torp maler mange motiv hentet fra fjellheimen.

Karianne Gruer Torp maler mange motiv hentet fra fjellheimen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Lørdag blir det vernissage når Hole artcenter åpner utstilling med Karianne Gruer Torp.

DEL

Karianne har norske fjell og svaberg som tema i denne utstillingen kalt "Fjord og Fjell".

Fra hav til skog, mot den høyeste topp. De fleste bildene har motiver fra fjell, men Gruer Torp maler også andre typer naturlandskap.

Dette er kunstnerens andre separatutstilling på Hole artcenter.

– Våre kjente fjell er nasjonalskatter. Det er med ydmykhet, men også stor begeistring, jeg maler det jeg opplever når jeg ser den storslåtte fjellnaturen, sier Karianne Gruer Torp selv.

Alle de forskjellige formene i dette motivet er også en fasinasjon. Fra myke, bølgende former til de mer markante linjene. Hun har jobbet med fjellmotiv i mange år, og søker stadig dypere inn i tematikken rundt lys, skygger, symbolikk og magi som vi assosierer med de store fjellmassivene.

I svabergene er det mer det myke og vennlige som kommer frem, og renheten i fjellet og den åpne himmelen er noe kunstneren ønsker å formidle.

I disse 25 nye maleriene av Karianne Gruer Torp tematiserer hun hvilken kraftig påvirkning fjellet og naturen har på oss. Innenfor fjellheimens minimalistiske fargeskala finner vi en fantastisk variasjon av jord, og blåtoner.

– Fjellene til Karianne er på sitt beste når de stiger opp gjennom malingen som renner fritt, sier galleristen på Hole Art Center, Elenor Martinsen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags